Asociația Culturală Lerești-Muscel organizează sâmbătă, 14 octombrie, de la ora 11.00, la Ateneul Sarmiza Bilcescu Alimănișteanu din comuna Lerești, județul Argeș, o prezentare a Programului Național Cantus Mundi, dedicată profesorilor de muzică, directorilor de grădinițe, școli și instituții de învățământ medii și superioare din Județul Argeș. La întâlnirea care va avea loc în Comuna Lerești, echipa Cantus Mundi va fi reprezentată de Leila Popovici (director al Programului Național Cantus Mundi), Anna Ungureanu (dirijorul Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”) și Emil Pantelimon (managerul Corului Madrigal). Din partea autorităților și-au anunțat deja prezența Constantin Dan Manu – Președintele Consiliul Județean Argeș, Toader Marian – Primarul Comunei Lerești, Adriana Cicu – Viceprimarul Comunei Lerești, Araxy Negoșanu – Directorul Centrului Cultural Județean Argeș, Ioan Liviu Țăroiu – Primarul Municipiului Câmpulung, și P.C. Conf. Dr. Vasile Sorescu – Decanul Facultății de Teologie a Universității din Pitești.

Temele de discuție propuse vor fi legate de maniera în care Programul Național Cantus Mundi își propune să atragă în mișcarea corală toți copiii și tinerii României. Specialiștii Cantus Mundi vor aduce argumente în favoarea contribuției pe care cântul coral o are în dezvoltarea armonioasă a copiilor din punct de vedere educativ, emoțional, fizic și psihic, integrându-i totodată în grupuri sociale (coruri), fără a face deosebire de religie, rasă, naționalitate sau etnie.

Inițiat în anul 2011, de către dirijorul Ion Marin, pe baza voluntariatului membrilor Corului Madrigal, Programul Național Cantus Mundi a fost instituționalizat prin Hotărârea de Guvern nr. 821/2014, devenind astfel, de la o simplă idee, o Direcție a instituției aflată în subordinea Ministerului Culturii – Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”. Cantus Mundi pune pe hartă talentul, educația și dezvoltarea culturală a tinerilor din România. În 7 ani, 4100 de dirijori și 250 000 de coriști din cele 41 de județe ale României vor face parte din Programul Național Cantus Mundi.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.