Pentru următoarele două zile ale începutului de săptămână, respectiv 7 şi 8 august 2017, meteorologii anunţă că Argeşul va fi sub cod galben de temperaturi ridicate extreme, dar şi ploi torenţiale, descărcări electrice şi vânt puternic în zonele de munte. Fapt ce mai calmează puţin spiritele încinse ale câmpulungenilor, care au ales să-şi petreacă vacanţa acasă din terţe motive şi care au găsit, cu greu, un loc unde să-şi petreacă timpul liber.

          Astfel că, în ultimele zile, canicula i-a determinat pe cei mai mulţi dintre câmpulungenii ce încă nu au intrat în concediu sau, pur şi simplu, nu-şi permit să plece în vacanţă să iasă pe malurile scărmănate ale Râului Târgului pentru a face plajă şi o baie.

Alţii, au ales Bazinul de Înot din Cartierul Grui, unde (deşi spaţiul nu permite şi relaxarea sub razele soarelui) distracţia a fost garantată. Administratorii asigurând nu numai o apă curată în bazin (testată permanent şi cu buletinul de analiză la vedere), dar şi saună pentru doritori.

Şi totuşi nu puţini au fost muscelenii ce au ales să parcurgă ceva kilometri, zilnic, până la Baza de Agrement de la Mioveni pentru a se putea bucura de o baie în bazinul din aer liber şi mult soare. Totul în lipsa unei astfel de baze la Câmpulung, unde există cerere, dar nu şi „ofertă” din partea autorităţilor locale, care au demolat singurul ştrand al municipiului şi au ales ca în loc să fie … un teren viran în aşteptarea modernizării Parcului Kretzulescu.

Interesant fiind că primarul a găsit soluţia de viitor prin amenajarea albiilor Râului Târgului, nepomenind de vreun proiect care să aducă şi o Bază de Agrement mult prea necesară zonei pe timp de vară. Totodată şi un punct de atracţie pentru mult visaţii turişti, care la ora actuală nu prea au nici ce vizita, nici pe unde să-şi petreacă timpul liber la Câmpulung.

Cel mai elocvent exemplu fiind „strada primarului Ţâroiu” (cum este denumită mai nou porţiunea de Bulevard închis pe perioada weekend-ului) care este aproape goală şi nepopulată.. Posibil în aşteptarea invaziei turiştilor! Turişti ce ar putea fi atraşi, totuşi, de petrecerea unui concediu la Câmpulung pentru a face o baie în Râul Târgului, a face plajă printre bolovani şi pe pământul proaspăt răscolit, căci zona se află în plin proces de viitoare amenajare. Ar putea fi atraşi de umbra clădirilor vechi ce le-ar putea pune şi vieţile-n pericol, dar şi de ruina culturii câmpulungene a cărei pază a costat municipiul sume exorbitante, de istoria recentă a decăderii economiei locale, cu titlul „Vânătoare de Fantome” – printr-un tur al ceea ce a fost odată EMC, ARO şi Grulen. Şi-ntr-un final să le-arătăm parcurile cu lămpi poleite cu aur de 24 de karate (18.000 lei bucata), aleile în valuri şi băncile ce se clatină la prima pală de vânt.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.