Lereşteni prinşi cu un mistreţ în remorcă!

Marţi, 14 iunie 2016, trei ceasuri rele pentru trei lereşteni, care s-au ales cu dosare penale mistretpentru braconaj şi uz de armă. Braconierii musceleni au fost prinşi de oamenii legii având în remorca autoturismului un mistreţ împuşcat pe Fond de Vânătoare din localitatea Lereşti. Acţiunea fiind organizată în urma unei sesizări.

„La data de 14.06.2016 poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi si Substanţe Periculoase au fost sesizaţi despre faptul că pe Fondul de Vânătoare de pe raza comunei Lereşti mai mulţi bărbaţi comit acte de braconaj cinegetic.

La faţa locului s-au deplasat poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase împreuna cu cei ai Poliţiei municipiului Câmpulung şi Secţiei de Politie Valea Mare Pravăţ, ocazie cu care i-au depistat pe P.I. de 48 de ani, M.G. de 58 de ani şi M.V. de 28 de ani, toţi din comuna Lereşti, având asupra lor trei arme letale de vânătoare.

În urma verificărilor efectuate la autoturismul cu care aceştia se deplasau, a fost identificat în remorcă un porc mistreţ era împuşcat.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de braconaj cinegetic şi uz de armă letala fără drept, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 42 alin. 1 lit. e, art. 44 alin. 1 lit. d din Legea 407/2006 şi art. 343 alin. 1 din C.P..

De asemenea, s-a dispus ridicarea în vederea continuării cercetărilor a celor trei arme de vânătoare şi a autoturismului folosit.

Totodată s-a procedat la ridicarea în vederea expertizării a porcului mistreţ împuşcat, acesta urmând a fi predat DSV Argeş.”, este precizat în buletinul informativ al IPJ Argeş.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.