Primarul comunei Stoeneşti, Ion Marin, şi-a dat seama după 16 ani că este nevoie de lumină pe toate străzile, fie ele şi mai lăturalnice. Însă, dorinţa de a mai prinde un mandat i-a adus şi posibilitatea de a mai încheia nişte contracte cu firme „de casă”, la preţuri exorbitante.

Spre exemplu, una dintre cele mai noi achiziţii ale primarului Marin este aceea a lămpilor pentru iluminat stradal, lămpi cumpărate de la o firmă abonată la banul public pe filieră social – democrată.

În acest sens, singurul consilier local care a tras un semnal de alarmă a fost liberalul Cătălin Iosifescu, care a scris pe pagina sa de Facebook:

Consilier local Cătălin Iosifescu

„Vă spuneam zilele trecute că se intenţionează a se achiziţiona 100 de lămpi de iluminat pentru a fi montate în zonele care lipsesc!

S-au achiziţionat , destul de piperate după părerea mea de neexperimentat, având în vedere că nu sunt pe bază de lumină solară, iar montajul nu este introdus în acest preţ:

70 de lămpi – 26 239 ron, undeva la 375 de lei per bucată;

Important este ca aceste lămpi să ajungă acolo unde e cu adevărat nevoie de ele.

Deci, cei care aveţi nevoie, vă rog să faceţi solicitări pentru zonele în care locuiţi, astfel încât locuitorii să aibă garanţia că vor fi montate în zonele în care comunitatea are cea mai mare nevoie!”.

Ziarul 7iaşi.ro scriind încă din anul 2018 că „Firma Urbioled (n.red. firma de la care au fost achiziţionate şi lămpile de către primarul comunei Stoeneşti) are încheiate în ultimii doi ani peste 100 de contracte cu primării, spitale sau alte instituții de stat din România cu o valoare de peste 2 milioane de euro”. În spatele întregii afaceri fiind senatorul PSD Ioan Solcanu.

FELICITĂRI VIRTUALE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.