În urma întrebărilor primite de la mai multe persoane din comuna Stoeneşti cu privire la situaţia actuală, dată de problema coronavirusului, am reuşit să stăm de vorbă cu primarul localităţii Ion Marin, care ne-a dat câteva detalii referitoare la modul în care este gestionată criza epidemiologică la nivelul localităţii pe care o conduce.

Asta după ce am putut afla că unicul telefon fix al principalei instituţii din comună este în biroul primarului şi poate să fie folosit numai de domnia sa atunci când se află la birou. Cu menţiunea că mai există încă un telefon în biroul viceprimarului, care este numai pentru primirea fax-urilor.

Cele două numere de telefon fiind şi cele pe care edilul le-a pus la dispoziţia cetăţenilor pentru a apela la sprijinul autorităţilor locale în orice problemă.

Edilul Stoeneştiului ne-a precizat că situaţia este sub control, iar cele câteva persoane de care se ştie că s-au întors, recent, din străinătate sunt permanent monitorizate, chiar de el în persoană, din calitatea pe care o are ca preşedinte al Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă.

„Ştim că au venit din afară şase persoane, iar la ora actuală monitorizăm o persoană aflată în izolare la domiciliu. O persoană de care se ştie la judeţ şi la care tocmai am fost, bineînţeles cu echipamentul necesar. La noi, Comisia Operativă funcţionează, iar persoanele autorizate să dea informaţii sunt eu şi viceprimarul. Vă pot spune că suntem mobilizaţi la orice oră din zi şi din noapte şi nu trebuie să ne panicăm. A mai fost o fată venită din afară, dar am înţeles că a plecat înapoi în Germania. Săraca, a fost la un magazin, aici, să cumpere ceva şi a fost dată afară, că era venită din străinătate. Eu, am pus la dispoziţie numere de telefon la care se poate suna pentru urgenţe: 0248.550.020 (n.red. număr de la un telefon aflat în biroul primarului la care nu răspunde nimeni), 0248.550.150 (n.red. număr de fax din biroul viceprimarului).”, este ceea ce ne-a precizat Ion Marin, primarul localităţii Stoeneşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.