Încă din 2014, la Rucăr se anunţa o nouă Lege a Vânătorii

Principalul eveniment zilei de marţi, 15 decembrie 2015, a fost protestul

caini 1ciobanilor de la Palatul Parlamentului. Mii de oieri din România s-au adunat cu mic cu mare, mai puţin cu turma de mioare, pentru a-şi arăta public nemulţumirea vizavi de modificările ce au fost aduse Legii Vânătorii. Modificări prin care ciobanilor li se interzice să-şi scoată oile la păscut, chiar şi pe propria păşune, din 06 decembrie până în 25 aprilie. În timp ce altă modificare a legii îi obligă să aibă un singur câine de pază la şes, doi în zona de deal şi trei în zona de munte.
Din judeţul Argeş, în mulţimea de ciobani nemulţumiţi s-au aflat şi argeşeni, membrii ai Asociaţiei Crescătorilor de Ovine „Corbii de Piatră”, din comuna Corbi, judeţul Argeş, în frunte cu preşedintele Ion Săvescu, care are şi calitatea de vicepreşedinte al Federaţiei Oierilor de Munte din România. Oierii din Corbii fiind însoţiţi şi susţinuţi de primarul localităţii, Virgil Baciu.
Drept este că de aceste modificări s-a tot auzit, mai ales prin zona Rucăr, unde zvonacii îi anunţau încă de anul trecut pe ciobanii musceleni că „în curând nu veţi mai putea să vă scoateţi oile nici în curtea casei şi nici atât în vârf de munte”. De asemenea, zvonurile fiind încă din 2014 alimentate şi de alte speculaţii cum că „urmează să se impună şi protejarea vânatului şi a zonelor de vânătoare, mai ales prin influenţa pe care conducerea societăţii Sănătate şi Natură o are la nivel înalt”. După cum se vede zvonurile încep să se adeverească încetul cu încetul şi nu numai la nivel de zonă Muscel, ci în întreaga ţară.
Şi ca notă de final, am putea foarte bine spune că nimic nu ne mai miră în condiţiile în care întreaga ţară pare a fi „stână fără câini”!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.