În seara de Sfântul Ion, s-a făcut scrum agoniseala unui sărbătorit rucărean

În seara zilei de Sfântul Ion, două gospodării din comuna Rucăr au fost cuprinse de flăcări. În timp ce-şi serba ziua onomastică, casa lui Ion Popa Nicolae, cunoscut ca Mincendiu 3ăgheruţ, s-a aprins ca o torţă. Imediat, la faţa locului, pe strada Bunea, din spatele stadionului localităţii, au ajuns cele două echipaje ale Staţiei de Pompieri Rucăr,dar şi două autospeciale de la Detaşamentul de Pompieri din Câmpulung.
Focul a reuşit să mistuie acoperişul şi o bună parte dintr-o casa lui Măgheruţ şi a produs pagube considerabile la o alta din imediata vecinătate.
La numai puţin timp de la anunţarea incendiului, majoritatea aleşilor rucăreni şi aproape toţi angajaţii primăriei au ajuns în zonă, deoarece toată lumea se aştepta la ceva mult mai rău în condiţiile în care proprietarul locuinţei, Ion Popa Nicolae, este sudor şi avea în gospodărie mai multe butelii cu oxigen, care odată ce ar fi fost atinse de flăcări ar fi putut produce o tragedie.
Noroc că autospecialele de la Staţia de Pompieri din Rucăr au ajuns în timp record la faţă locului reuşind să fie stins incendiul înainte de a e extinde, chiar înainte de a ajunge în Rucăr şi cele două autospeciale de pompieri din Câmpulung.
Cu toate că focul fusese stins, echipajele nu s-au mişcat din loc până ce nu au fost sigure că nu mai există nici cel mai mic pericol, „paza” fiind asigurată de pe două străzi paralele.
Pompierii au întocmit un dosar pentru a se constata cauzele ce au dus la producerea incendiului, care a produs daune însemnate, una dintre case şi toată agoniseala de-o viaţă a unei familii fiind pur şi simplu distruse nu numai de foc, ci şi de tonele de apă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.