Firmă din Muscel amendată cu 39.000 lei pentru angajaţi la negru şi evaziune

În ultima perioadă, poliţiştii câmpulungeni, însoţiţi de reprezentanţii Inspectoratului itm 2Teritoria de muncă şi jandarmi, din cadrul I.J.J. Argeş – Detaşamentul 7 Câmpulung, au făcut mai multe verificări pe raza zonei Muscel privind depistarea cazurilor de evaziune fiscală şi muncă la negru.

„Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Câmpulung au acţionat pe raza de competenţă, pe linia combaterii evaziunii fiscale şi a muncii „la negru”, împreună cu reprezentanţii I.T.M. Argeş şi I.J.J. Argeş – Detaşamentul 7 Câmpulung, ocazie cu care au efectuat verificări la o societate comercială.

În urma verificărilor efectuate la punctul de lucru au fost identificate două persoane care desfăşurau activităţi în cadrul societăţii, fără contract legal de muncă. Societatea comercială a fost sancţionată de reprezentanţii I.T.M. Argeş, conform. art. 260 alin. 1 lit. e din Legea 53/2003 cu amendă în valoare de 20.000 lei şi conform. art. 39 alin. 4 din Legea 19/2006 cu amendă în cuantum de 16.000 lei, pentru încălcarea normelor privind securitatea muncii.

De asemenea,  persoana juridică a fost sancţionată de poliţişti, conform art. 10 lit. g din OUG 28 /1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparatele de marcat, cu amendă în cuantum de 3.000 lei şi totodată a fost confiscată suma de 160 lei, care nu a putut fi justificată prin datele înscrise în documentele emise cu aparatele de marcat electronice fiscale.”, se arată în comunicatul de presă remis de IJP Argeş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.