Pentru prima dată, primarul social – democrat Paul Ion Marin nu mai are puterea deplină de decizie, pentru că nu mai are majoritatea în Consiliul Local.

Trei formaţiuni politice, USR – PLUS, PNL şi PER, şi-au dat mâna pentru a forma majoritatea în Consiliul Local al comunei Stoeneşti. Mai exact s-a format prima opoziţie puternică, care să-l determine pe primarul Marin să facă pentru comunitate ceea ce nu a făcut în ultimii 16 ani.   

„Astăzi (n.red. ieri), 1 noiembrie 2020, putem confirma constituirea la nivelul Consiliului Local Stoeneşti a grupului de consilieri “Dreapta Unită”, format din următorii consilieri: Doru Vrabie, Cătălin Iosifescu, Ion Bragă, Florin Oancea, Dragoş Stuparu, Cristian Arzoiu şi Marian Văcaru.
Prin constituirea acestui grup am creat majoritatea necesară la nivelul Consiliului Local Stoeneşti, majoritate prin care CONSILIUL Local Stoeneşti va deveni autoritatea deliberativă a comunei, autoritate inexistentă în prezent şi subordonata în fapt actualului primar, deşi în drept nu există nici o relaţie de subordonare între cele doua autorităţi.

În urma majorităţii create suntem în măsură să decidem alegerea viceprimarului comunei.

Ca urmare a subordonării acestuia primarului, cât şi a faptului că atribuţiile sale sunt delegate tot de către primar grupul nostru de consilieri au declinat prezenţa în acest post, singurul consilier care a acceptat-o fiind domnul Văcaru Marian!

În acest sens vom propune, susţine şi vota candidatura domnului Văcaru Marian la funcţia de viceprimar al comunei Stoeneşti.

Consiliul Local Stoeneşti va fi organizat conform legislaţiei în vigoare ca instituţie complet autonomă, va avea un sediu unde îşi va desfăşura activitatea şi unde cetăţenii comunei vor putea depune petiţii legat de administrarea comunei.
Nevoia unui sediu şi a logisticii necesare desfășurării activităţii este cu atât mai necesară ţinând cont de atitudinea trecută şi prezentă a actualei puteri executive din comuna noastră care nu a fost şi nici nu este interesată, sub nici o formă, de accesarea proiectelor europene!

În contradicţie cu atitudinea primarului, noi, considerăm că singura modalitate viabilă de a dezvolta comuna sunt proiectele cu finanţare europeană, în acest sens vom identifica toate oportunitățile legate de posibilitatea de a atrage fonduri nerambursabile în comuna Stoeneşti.

Pentru binele locuitorilor comunei Stoeneşti vom dezvolta o relaţie de bună colaborare cu puterea executivă pentru a evita eventualele conflicte!

Toate deciziile luate prezente şi viitoare ale grupului nostru format din cei 7 consilieri au ca şi intenţie dezvoltarea comunei în interesul întregii comunităţi, excluzând orice formă de interes personal sau de grup.

Aşa să ne ajute Dumnezeu!”, este ceea ce a scris consilierul liberal Cătălin Iosifescu pe pagina sa de Facebook.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.