Comuna Poienarii de Muscel a intrat, încă, de anul trecut sub zodia investiţiilor

După o lungă perioadă în care lucrurile privind investiţiile au fost destul poienarii de muscel 1de încete, anul 2015, a reprezentat pentru Administraţia Locală din Poienarii de Muscel condusă foarte profesionist de primarul Ion Banzea una dintre cele mai bogate perioade în ceea ce priveşte derularea unuor investiţii majore în comună. Încă de la începutul anului, comuna a devenit un vast şantier prin investiţiile de multe miliarde lei care au fost demarate cu scopul modernizării comunei şi conferirea unui puternic aspect european. De altfel, majoritatea poienărenilor cu care am vorbit sunt de acord că în comuna Poienari, nu s-au mai făcut astfel de investiţii încă de la începutul mandatului de primar al lui Ion Banzea. Marea asfaltare a comunei a început cu greu datorită proastelor obiceiuri ale unor constructori care participă la licitaţii doar de dragul de a depune ulterior constestaţii dar când a început, a plecat cu dreptul. Spre deosebire de alte comune unde constructorii mai “jonglează” cu câte un primar care este…. profesor, la Poienarii de Muscel, viaţa lor nu este tocmai uşoară. Ion Banzea este un profesionist şi încă unul dintre cei mai buni aşa că respectarea parametrilor de calitate şi timp în execuţia unor lucrări este literă de lege. Părerea generală a multora este că Poienarii de Muscel se află pe drumul cel bun.
Săptămâna trecută, ne-am întâlnit cu primarul Ion Banzea şi ne-a prezentat succint o serie de realizări şi nerealizări ale anului 2015, dar mai ales planurile concrete de dezvoltare a comunei în 2016. Primarul Banzea a spus că se declară de mulţumit de activitatea pe care a desfăşurat-o în 2015 dar mai sunt multe de făcut şi provocările mari vor veni de acum înainte mai ales că ne aflăm în an electoral.

Primarul comunei Poienarii de Muscel, Ion Banzea: „2015, a fost primar poienarii de muscelun an prolific în care am realizat mai multe decât ne-am propus”

Cum a fost anul 2015 pentru Administraţia Locală a comunei Poienarii de Muscel?
– A fost un an foarte bun în care am realizat mult mai multe decât ne-am propus În acest sens, aş aminti o parte din investiţiile pe care le-am derulat şi finalizat în 2015: am început cu reabilitarea interioară a Căminul Cultural din Poienari, am continuat cu cel din Jugur căruia i-am schimbat acoperişul, iar anul acesta vom face interiorul, am construit două podeţe pe Valea Jugurului, am asfaltat DC 40 pe o lungime de 1,1km, s-au făcut rigolele la el. Am mai făcut de asemenea, şanţuri pe Brebeneşti, am împietruit drumul Şerbăneşti. Tot anul trecut, am schimbat acoperişul de la Dispensarul medical din Jugur şi anul acesta, în funcţie de bani, vom face amenajările interioare. Mai avem Dispensarul din Poienari, la care ne-am oprit la un etaj. Dacă ne mai ajută şi C.J cu nişte bani, poate am putea ridica nivelul doi şi apoi, acoperi pentru că dacă îl lăsăm aşa, se va deteriora. Şi, apoi, an de an, în funcţie de bani să lucrăm câte ceva la el şi să-l dăm în folosinţă. Trăgând linie şi adunând, pot spune că au fost investiţii multe dar şi de valoare ridicată.
Pentru acest an, ce investiţii v-aţi propus să derulaţi, ţinând cont că este şi un an electoral?
– Tot ce v-am enumerat mai sus, sunt investiţii făcute în plus, pentru că ceea ce am promis pentru acest mandat, le-am îndeplinit după doi ani. Anul acesta avem deja, licitaţie câştigată pentru asfaltarea drumului Pârşeni, cel care trece prin spatele Primăriei, avem bani pentru el şi care are 1,3km. Intenţionăm ca imediat ce vremea ne va permite, adică prin primăvară , să ne apucăm de lucru. Investiţia totală se va ridica la circa 10 miliarde lei dar anul acesta îl vom face decât jumătate pentru că nu avem bani. Apoi, am dat în proiectare drumul Brebeneşti pe care intenţionăm să turnăm un covor asfaltic, deoarece aici, avem oameni care fac dializă şi avem probleme cu ei ori de câte ori plouă. Am tot încercat noi să-l pietruim dar am muncit în zadar şi precum cântecul ….. “a venit apa şi ni l-a luat”. Aşa că ne-am gândit să-l asfaltăm chiar dacă nu vom avea bani pentru finalizarea lui, vom turna doar primul strat şi anul viitor, pe cel de-al doilea. De asemenea, intenţionăm să ne apucăm debetonarea şanţurilor peste coastă, la Jugur şi să-l şi consolidăm, astfel încât atunci când ne vom apuca de asfaltare să trecem direct la treabă.
Acum, în momentul de faţă, la ce lucraţi?
– Am demarat lucrările de amenajări interioare pentru Căminul Cultural Jugur. Materialele le-am avut cumpărate de anul trecut, din decembrie. Am speculat momentul când meseriaşii în construcţii nu prea au de lucru, aşa că, am găsit o echipă care ne-a păsuit cu banii până punem la punct bugetul acestui an şi am pus-o la muncă. Atunci când va termina lucrarea, adică prin martie, vom avea şi noi banii şi-i vom plăti. Asta-i situaţia. Trebuie să ne adaptăm condiţiilor, că altfel, nu reuşim să facem nimic. După cum vă spuneam încă de anul trecut când am demarat lucrările la el, am izolat pe exterior, am pus tâmplărie de termopan, am izolat tavanele, am pus sobe şi acum, pe timp de iarnă, le-am pus în funcţiune iar muncitorii lucrează în condiţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.