Dezastru! Cioatele se răzbună! Ploaia a făcut prăpăd la Rucăr!

Natura dezlănţuită a făcut prăpăd în mai multe localităţi muscelene. Prima comună rucar 1afectată de ploi, unde mai multe curţi au fost inundate, iar o casă a fost aproape distrusă de potop, a fost Berevoieşti – Gămăceşti.

Furia apelor a făcut dezastru şi în comunele Rucăr şi Dâmbovicioara, localităţi în care mai multe gospodării au fost măturate de apele învolburate coborâte de pe versanţi.

Echipajele ISU au intervenit cu motopompe pentru a scoate apa din curţi. Apele învolburate, pline de pământ şi crăci, provocând şi două alunecări de teren în satul Sătic – Rucăr şi Dâmbovicioara.

Rucărul este printre cele mai expuse localităţi la calamităţi naturale, precum ploile abundente, nefiind departe temerea locuitorilor că „pădurea se răzbună pentru că a fost rasă de pe faţa pământului”.

Crunta realitate este că sute de hectare de pădure au fost defrişate pentru a fi transformaterucar 2 în „euro-saci”, iar acum dezastrele naturale ce se abat asupra comunei par a fi răzbunarea cioatelor rămase în urma defrişărilor. Iar vinovaţi de defrişări şi de ceea ce se întâmplă acum se fac nu numai exploatatorii de pădure, ci şi cei ce au semnat actele de retrocedare a aurului verde, de cele mai multe ori în falsuri grosololane. Căci cei ce au reuşit să pună mâna pe sute de hectare de pădure ce nu li s-ar fi cuvenit nici nu au avut interesul de a o proteja, ci doar acela de a o transforma în vile, maşini de lux ori stivă de bani cheş.

Cum DNA-ul este aşteptat de mulţi pe meleagurile mioritice ale zonei Rucăr, se pare că ploaia este cea care, pentru moment, spală păcatele, dar nu poate spăla şi faptele.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.