Iată că se mai aud şi veşti bune dinspre localitatea musceleană Berevoeşti, o comună ce a ajuns în centrul atenţiei la nivel internaţional după scandalul izbucnit pe subiectul „fermei de sclavi” din proprietatea rromilor berevoeşteni.

La începutul acestei săptămâni, luni, 31 iulie a.c., la Berevoeşti a avut loc unul dintre cele mai importante evenimente ale anului în curs la nivel de zonă Muscel – inaugurarea Muzeului „Mihai Tican Rumano”.

          La inaugurarea muzeului dedicat memoriei scriitorului și exploratorului berevoeștean au participat alături de primarul Florin Proca, prefectul Emilian Dragnea, directorul Direcției Județene de Cultură, Cristian Cocea, directorul Bibliotecii Județene „Dinicu Golescu”, Octavian Sachelarie, directorul Muzeului Județean Argeș, Cornel Popescu, deputatul Radu Vasilică, reprezentanții Societății Cultural – Științifice „ Tican Rumano – Berevoești”, dar și alte personalități ale comunei.

Cu acest prilej, a fost evocată, în cadrul proiectului „Argeșeni, valori naționale”, viața și opera scriitorului și exploratorului muscelean Mihai Tican Rumano, care a fost comparat cu Panait Istrati sau cu exploratorul englez H.M. Stanley, fiind considerat un adevărat deschizător de drumuri în tărâmurile virgine ale Africii, Americii de Sud, America de Nord, Australia, Noua Zeelandă și nu numai. În memoria sa, comunitatea din Berevoești, Primăria și Consiliul Local, au venit cu iniţiativa de a înființa, în satul său natal, un muzeu. Muzeu ce este deschis publicului larg în cadrul Bibliotecii Comunei Berevoești, şi care cuprinde donații ale lui Mihai Tican Rumano către comunitatea berevoeşteană, precum: tablouri, sculpturi și obiecte personale.

Președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, a salutat inițiativa și a adresat mulțumiri și felicitări tuturor celor care au contribuit la înființarea muzeului prin care se păstrează vie, în memoria colectivă,  personalitatea exploratorului și scriitorului Mihai Tican Rumano. „Evenimentul de astăzi mi-aș permite să îl intitulez «Berevoeștiul altfel». Ne-a cam ajuns ca Berevoeștiul să fie oaia neagră a județului, poate și a țării. Iată că la Berevoești s-au născut personalități care au făcut multe lucruri interesante și importante pentru România. Cu mare drag și cu mare curaj, vă dorim să lansați adevăratele valori, ceea ce creează o imagine reală și normală a acestor meleaguri. Contați pe sprijinul nostru, al Consiliului Județean Argeș, pentru cunoașterea adevărată și reală a Berevoeștiului.”, a precizat Dan Manu.

Prezent în comună, președintele Dan Manu, împreună cu primarul și viceprimarul comunei Berevoești, a vizitat locațiile câtorva viitoare obiective de investiții, respectiv locația viitorului dispensar din satul Gămăcești și podul peste râul Bratia, ce se dorește a fi reabilitat. De asemenea, în satul Oțelu administrația locală dorește înființarea unui sistem de alimentare cu apă în cel mai înalt punct al comunei. În cadrul Programului Național de Dezvoltarea Locală 2017 -2020, comuna Berevoești are două proiecte finanțate – asfaltarea drumului comunal strada Drăgana satul Ungureni, în valoare de 578.712 lei, respectiv înființare rețea de canalizare și stație de epurare în comuna Berevoești, în valoare de 7.139.053 lei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.