Vremea rea face ravagii! Case inundate, culturi distruse, poduri şi podeţe luate de ape …

Zece localităţi argeşene au fost afectate de ploile abundente din ultimaberevoiesti perioadă. Potrivit datelor transmise de Instituţia Prefectului – judeţ Argeş, în urma căderilor abundente de precipitaţii au fost afectate zece localităţi: Aninoasa, Berevoeşti, Bughea de Jos, Vedea, Poiana Lacului, Cetăţeni, Bălileşti, Ciofrângeni, Dărmăneşti şi Tigveni.

            De asemenea au fost afectate un număr de şapte drumuri comunale pe o distanta totala de cca 10 km în comunele: Aninoasa, Berevoeşti, Poiana Lacului, Cifrângeni, Tigveni, precum şi 19 drumuri locale  cu o distanţă de 13 km pe raza comunelor Ciofrângeni şi Tigveni.

            Ploile au mai afectat: 1 pod la Vedea, 1 pod la Tigveni, 4 podeţe la Aninoasa, 2 podeţe la Ciofrângeni, o punte pietonală la Bălileşti, 5 locuinţe au fost inundate la Berevoeşti, 13 anexe la Berevoieşti şi una la Aninoasa.

            Totodată s-au mai produs 3 alunecări de teren în localităţile: Bughea de Jos, Poiana Lacului, Ciofrângeni şi au fost afectate mai multe culturi agricole din cauza căderilor masive de grindină, în special pomi fructiferi la Berevoeşti, Bălileşti, Tigveni şi Cetăţeni.

            „În ceea ce priveşte evaluarea pagubelor la culturile agricole – comisii din cadrul autorităţilor locale vor întocmi procese-verbale de evaluare, acestea vor fi transmise direcţiilor agricole, care evaluează estimativ pagubele produse, datele urmând a fi transmise la Ministerul Agriculturii pentru a fi avute în vedere acordarea eventualelor despăgubiri băneşti.”, se arată în declaraţiile prefectului Cristian Soare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.