Programul susținut de Familia Regală a României, „Cărţile Copilăriei”, ajunge şi la Mioveni

În ziua de marţi, 05 aprilie 2016, cu începere de la ora 11.00, în sala mare a Centruluicartile copilariei 1 Cultural al oraşului Mioveni, va avea loc lansarea Programului Național de Lectură „CĂRȚILE COPILĂRIEI”.
Scopul programului, ce până acum s-a desfăşurat în mai multe zone ale ţării, mai puţin la nivel de Argeş, este de a promova cititul din plăcere și de a facilita accesul la volume de literatură pentru elevii din întreaga țară, indiferent de situația lor socială și financiară.
Organizatorii își propun, ca prin intermediul unui atelier de lectură și a donațiilor de carte, să promoveze lectura în rândul elevilor cu vârste cuprinse între 7 – 11 ani, respectiv din clasele I – a VIII-a.
Campania de donaţii de carte face parte dintr-un program național de lectură pe termen lung, „Cărţile copilăriei”, iniţiat de Curtea Veche Publishing şi susținut de membrii Familiei Regale a României, ce cuprinde, alături de donaţii de carte şi cluburi de lectură, vizite în şcoli, întâlniri cu părinţi, profesori şi elevi şi ateliere de lectură în librării. Acest demers are la bază cauze cât se poate de obiective: statisticile din ce în ce mai îngrijorătoare privind rezultatele slabe în sistemul educaţional, scăderea dramatică a lecturii în rândul copiilor, dificultăţi în înţelegerea textelor şi lipsa programelor de lectură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.