În acest sfârșit săptămână, în municipiul Pitești, s-a desfăşurat etapa judeţeană a Concursurilor „Prietenii pompierilor” şi „Cu viaţa mea apăr viaţa”.

La aceste competiţii s-au înscris  elevi grupaţi în echipaje de fete, băieţi, dar şi mixte,  tinerii com­­­pe­titori măsurându-şi cu­noş­tin­ţele, for­ţele şi în­de­­­mâ­narea în pro­be teo­re­tice şi practic-apli­cative atrac­­tive, ce au drept scop dezvoltarea capacităţii de înţelegere şi apreciere a pericolelor generate de situaţii de urgenţă, precum şi promovarea atitudinilor şi comportamentelor corespunzătoare în situaţii de risc.

Primul concurs, cu tematica de prevenire a incendiilor, ,,Prietenii Pompierilor”, a constat într-o probă de îndemânare ,,Pista cu obstacole” și o probă practică – ,,Ștafeta de 400 de m cu obstacole”.

După desfășurarea probelor de concurs, Școala Gimnazială Basarab I din Curtea de Argeș și-a adjudecat locul I, atât la echipajele mixte, cât și la echipajul de fete.

Al doilea concurs, cu tematică de protecție civilă, ,,Cu viața mea apăr viața”, a constat în:

          – proba  transportului asistat al unui accidentat așezat pe targă, pe distanța de 50 de metri și

– deplasarea cu masca pe figură, într-un raion cu obstacole contaminat.

În urma desfășurării concursului, locul I, la gimnaziu, a fost câștigat de Școala Poienarii de Muscel, iar la liceu de Liceul Teoretic Ion Barbu din Pitești.

Concursurile s-au desfăşurat în spirit de fair-play, iar după încheierea probelor de concurs, competitorii au fost premiaţi cu diplome şi premii în bani, oferite de Consiliul Județean Argeș.

 COMPARTIMENTUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.