Marţi, 21 februarie, la orele 13.00, Muzeul Municipal Curtea de Argeș vă invită la vernisajul expoziției document: Emil Ivănescu Millan – O viață dedicată artei!

O expoziţie ce marchează 107 ani de la nașterea marelui artist, iconograf de biserici, argeșeanul Emil Ivănescu Millan.

„Astfel, în Sala Basarab a Muzeului vor fi expuse fotografii reprezentative pentru personalitatea marelui pictor Emil Ivănescu precum și o serie de schițe realizate de acesta la unele dintre cele mai importante edificii arhitecturale pe care le-a împodobit cu talentul său.
Pictor de biserici, restaurator de monumente istorice şi, totodată, maestru de şevalet, Emil – Millan Ivănescu s-a născut în oraşul Curtea de Argeş la 15 februarie 1910.

Printre lucrările de referință în iconografia bisericească putem aminti: refacerea picturilor din naosul şi tinda Patriarhiei Române, pictarea icoanelor şi catapetesmelor din bisericile române de la Ierusalim şi Iordan alături de Dumitru Belizarie şi Iosif Keber. De asemenea, o altă capodoperă iconografică semnată Emil Ivănescu Millan este și capela Cimitirului „Belu”, la care a lucrat împreună cu Artur Verona.
Marele iconograf argeșean se stinge din viață la 22 decembrie 1972. A fost unul dintre cei mai valoroşi pictori – restauratori, specialist în tehnica fresco, novator şi continuator al stilului neobizantin în pictura românească, iar această expoziție omagială este realizată acum în orașul său natal, la 107 ani de la nașterea sa!”, se arată în prezentarea evenimentului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.