Deşi PSD îl vede cu 75% şanse de câştig, ANI stă în calea primarului de Mioveni!

Bine se cunoaşte că, Ion Georgescu, primarul oraşului Mioveni a pierdut Ion Georgescu ANIprocesul cu ANI şi mai are doar o singură cale de atac pentru a vedea dacă rămâne sau nu incompatibil. În funcţie de verdictul final se ţine şi cont şi de o nouă candidatură a sa la fotoliul de primar pentru alegerile din iunie 2016.
Cu toate acestea, în opinia liderilor PSD Argeş, prin vocea preşedintelui Şerban Valeca, primarul în funcţie, Ion Georgescu, nu ar avea nici o problemă şi „va câştiga cu peste 75 la sută”.
„Domnul Georgvalecaescu este un om vechi de partid, nu are nici o problemă, este în continuare candidatul nostru şi va câştiga cu peste 75 la sută. (…).
Primarii care n-au decizii definitive vor rămâne candidaţii noştri. În cazul în care le apar deciziile asta este, ne luăm la revedere. Acolo unde nu au voie, nu au voie! Asta e!”, a declarat Valeca
De amintit că, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat starea de incompatibilitate, existenţa conflictului de interese de natură administrativă şi penală, fals în declaraţii sau indicii privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate faptelor de corupţie în cazul a 22 foşti sau actuali aleşi locali (opt primari, doi foşti primari, cinci viceprimari, cinci consilieri locali şi doi foşti consilieri locali). Printre cei 22 foşti sau actuali aleşi locali în cazul cărora Agenţia a constatat starea de conflict de interese se număra şi Ion Georgescu, primarul oraşului Mioveni, dar şi Aurel Costache, viceprimarul oraşului Mioveni.
În cazul primarului Ion Georgescu, ANI susţine că, acesta, „în calitate deion georgescu 1 primar, a semnat două contracte în valoare totală de 9.042.500 lei, privind finanţarea acţiunilor / activităţilor din cadrul Programului „Promovarea Sportului de Performanţă”, contracte încheiate între Consiliul Local al oraşului Mioveni, reprezentat de Georgescu Ion, şi Clubul Sportiv DACIA Mioveni, în cadrul căruia acesta a deţinut calitatea de Preşedinte al Consiliul Director (în perioada 19 decembrie 2001 – 06 iulie 2010).
Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispoziţiile art. 75, lit. b) şi f) din Legea nr. 393/2004.
De asemenea, Agenţia Naţionala de Integritate a sesizat Direcţia Naţională Anticorupţie, în vederea verificării indiciilor privind posibila săvârşire a infracţiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 301 din Codul Penal al României, precum şi a infracţiunii asimilată faptelor de corupţie, prevăzută de art. 12, lit. b) din Legea nr. 78/20.
De asemenea, ANI susţine că viceprimarul Aurel Costache, în perioada exercitării mandatului de consilier local, deşi avea un interes personal în problema supusă dezbaterilor, a participat la deliberarea şi adoptarea hotărârilor Consiliului Local Mioveni privind aprobarea bugetelor de venituri şi cheltuieli pentru anii 2009, 2010, 2011, 2012 şi 2013 (în anexele acestor hotărâri, fiind prevăzute la capitolul bugetar „Cultură, recreere şi religie”, subcapitolul „Sport”, sume din care s-a finanţat activitatea Clubului Sportiv Mioveni).
Clubul Sportiv Mioveni este persoană fizică de drept privat în cadrul căreia Aurel Costache deţine calitatea de membru asociat (începând cu data de 08 august 2006) şi a deţinut funcţia de Vicepreşedinte al Consiliului Director (în perioada 25 septembrie 2006 – 23 aprilie 2011).
Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispoziţiile art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/2001, şi dispoziţiile art. 75, lit. f) şi art. 77) din Legea nr. 393/2004.
Persoanele evaluate au fost informate despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.”, se arăta în comunicarea ANI din anul 2015.
Subliniem că între timp a avut loc şi un proces pe care primarul Ion Georgescu l-a pierdut, având însă şi o ultimă cale de atac pentru a se rămâne la un verdict definitiv privind starea incompatibilităţii sale şi mai mult a unei viitoare candidaturi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.