În data de 17.07.2017, la sediul Instituției Prefectului – Județul Argeș, a fost primită o delegație militară mixtă româno – americană, formată din specialiști în Afaceri Civile SUA (US Civil Affairs) și specialiști în cooperare civili – militari (CIMIC) de la Batalionul 1 CIMIC al Statului Major al Forțelor Terestre. Activitatea a fost prevăzută a se desfășura în cadrul exercițiului multinațional Saber Guardian 2017 (SG17).

Delegația româno – americană a fost formata din: captain Jen Pitassi, seargent first class Wessley John, staff seargent Kleeb Arthur, staff seargent Alicia Rosa și o echipă de doi militari români din cadrul Batalionului 1 CIMIC al Statului Major al Forțelor Terestre.

Vizita delegației a avut caracter de informare – documentare și a avut ca scop promovarea Parteneriatului strategic româno – american.

La întâlnire au participat Emilian Dragnea, prefectul județului Argeș, Constantin Dan Manu, preşedintele Consiliului Judetean Arges, Gabriel Stoian, subprefectul județului Argeș, Cornel Ionică, primarul Municipiului Pitești și colonel Marian Bae, comandantul Garnizoanei Pitești.

A fost făcută o scurtă prezentare generală a județului Argeș, cu accent pe situația socio – economică şi o prezentare a rolului și atribuțiilor instituției prefectului.  În cadrul întâlnirii a fost subliniat, de către toți participanții, rolul și importanța Parteneriatului strategic româno – American, cu accent pe stabilitate, securitate si prosperitate.

Exercițiul multinațional Saber Guardian 2017 (SG17) este planificat de Comandamentul Forțelor Armate ale SUA din Europa (USEUCOM) și condus de Forțele Armate ale SUA din Europa (USAREUR). Exercițiul se desfășoară în perioada 08 – 22 iulie, fiind organizat anual începând din 2013 până în prezent, prin rotație, pe teritoriile naționale ale Bulgariei, României și Ungariei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.