Consiliul Județean Argeș continuă seria manifestărilor dedicate Centenarului Marii Uniri, parte a Proiectului „Respect pentru Valorile Naționale”. Flacăra Centenarului, proiectul Consiliului Județean Argeș în anul Centenarului Marii Uniri, va fi depusă în această săptămână în localităţile argeşene Domnești, Bogați și Mioveni.

Astfel, marți, 27 martie a.c., la ora 12.00, Flacăra Centenarului va fi depusă la Monumentul Eroilor din comuna Domnești, miercuri, 28 martie a.c., la ora 14.00, în comuna Bogați, iar duminică, 1 aprilie a.c., de la ora 11.00, în oraşul Mioveni.

Flacăra Centenarului va fi dusă în acest an în fiecare localitate din județ pentru a aduce omagiu eroilor căzuți în Primul Război Mondial. Tocmai de aceea, cu această ocazie, în cadrul manifestărilor organizate vor fi citite numele tuturor eroilor căzuți în Primul Război Mondial, iar urmașilor celor care s-au jertfit li se va înmâna, în semn de recunoștință, câte o diplomă centenară.

Este de amintit că, Flacăra Centenarului a fost aprinsă pentru prima dată pe 23 ianuarie 2018, la Muzeul Golești, locul unde se găseşte tronul pe care au stat regii României, dar și biroul Regelui Carol I.

În data de 1 decembrie, de Ziua Națională, Flacăra Centenarului va ajunge în Cetatea Unirii, la Alba Iulia, după ce va fi aprinsă în fiecare localitate din Argeș.

Până în prezent, flacăra a fost aprinsă la Vila Florica, la Topoloveni și la Curtea de Argeș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.