Circa 3.000.000 de euro evaziune fiscală la serviciile de pază

Săptămâna trecută, în ultima zi a lunii martie, în mai multe judeţe, printre care s-a politianumărat şi Argeşul, au avut loc mai multe percheziţii la persoane bănuite de evaziune fiscală din domeniul prestărilor de servicii de protecţie şi pază.

„În data de 31 martie a.c., poliţiştii Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, au efectuat 23 de percheziții în București, Ilfov, Constanța, Galați, Argeș și Gorj.

De asemenea, au fost puse în executare 22 mandate de aducere.

Acțiunea s-a desfășurat pentru documentarea activității infracționale a reprezentanților unei companii din domeniul prestării de servicii de pază, bănuiți de evaziune fiscală.

Din cercetări a reieșit că persoanele în cauză s-ar fi sustras de la plata obligațiilor fiscale prin evidențierea, în actele contabile sau în alte documente legale, de cheltuieli care nu au la bază operațiuni reale sau evidențierea unor operațiuni fictive.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este estimat la 3.000.000 de euro.

La activități au participat și polițiști ai Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale – Inspectoratul General al Poliției Române și de Departamentul de Informații și Protecție Internă.

În urma administrării probatoriului, a fost dispusă măsura reţinerii faţă de trei persoane.

Totodată, au fost dispuse măsuri asiguratorii pentru recuperarea prejudiciului.”, se arată în cele comunicate de IGPR.

Foto politiarutiera.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.