Chiul de la Evaluarea Naţională

La începutul acestei săptămâni elevii din clasele a VIII-a au susţinut probele la Limba și Literatura Română, şi Matematică, în cadrul simulăriidumitru tudosoiu pentru Evaluarea Națională.
În anul 2015, 96,17% dintre elevii înscrişi în clasa a VIII-a (adică 180.442 de elevi) au participat la toate probele simulării, iar 50,68% dintre cei prezenţi (91.445 de elevi) au obţinut medii peste 5. Toate subiectele au fost obligatorii, iar probele au fost scrise.
În acest an, la nivel naţional sunt înscrişi pe listele pentru Evaluarea Naţională 188.000 de elevi din ultimul an al ciclului gimnazial.
Luni, 22 februarie, s-a desfăşurat proba scrisă la Limba şi Literatura Română, iar marţi, 23 februarie, au susţinut proba de Matematică, urmând ca miercuri, 24 februarie, să participe la proba de Limba şi Literatura Maternă, numai elevii care studiază în limbile minorităţilor naţionale. Rezultatele vor fi comunicate elevilor în data de 04 martie.
Evaluarea Naţională a avut două ore ca timp de lucru efectiv, pentru fiecare materie. Notele obţinute nu se trec în catalog. În situaţia excepţională în care se doreşte consemnarea notei în catalog, elevul trebuie să solicite acest lucru profesorului.
„În Argeș, pentru proba la Limba și Literatura Română s-au înscris 5297 de elevi din care au lipsit 317, în timp ce pentru proba la Matematică s-au înscris 5282 elevi din care au lipsit 335.”, a declarat inspectorul școlar general, prof. Dumitru Tudosoiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.