Miercuri, 11 octombrie 2017, a avut loc o ședință de lucru prezidată de ministrul afacerilor interne, Carmen Daniela Dan, organizată în sistem de video conferință cu prefecții județelor, având ca obiect pregătirea pentru sezonul rece 2017 -2018.

Alături de ministru au participat ministrul transporturilor, Felix Stroe, ministrul energiei, d Toma Florin Petcu, directorul general al Companiei Naționale a Infrastructurii Rutiere, Ștefan Ioniță și directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Florinela Georgescu.

În cadrul ședinței, ministrul a recomandat autorităților locale să întreprindă acțiuni de identificare a bolnavilor de dializă și a femeilor însărcinate urmând, ca în caz de nevoie, să fie operativitate în sprijinirea lor, de a se asigura că există spații și sunt dotate corespunzător pentru persoanele fără adăpost și să se asigure că există o bună comunicare cu furnizorul de energie electrică pentru remedierea în timp util a problemelor apărute.

La nivelul județului Argeș stadiul pregătirii pentru sezonul rece se prezintă astfel:

DRUMURI LOCALE : 102 localități, 2442 km drumuri locale (1755 km drumuri în mediul rural și 687 km străzi)

–  9 localități – contracte încheiate pentru deszăpezirea drumurilor locale

-19 localități – în curs procedura de atribuire a serviciului de deszăpezire

-74 localități – deszăpezirea drumurilor locale se va face în regie proprie

Stocuri de materiale și utilaje pt. deszăpezire la nivelul autorităților locale:

– Sare în proporție de 30% din necesarul estimat, nisip în proporție de 40% din necesarul estimat; utilaje funcționale în proporție de 66% – proprii, 8% – închiriate, 26% în procedură de închiriere.

DRUMURI JUDEŢENE: 6 districte, 1193 km drumuri județene.

Stocuri de materiale și utilaje pt. deszăpezire:

-19 utilaje proprii și 109 utilaje ce vor fi închiriate, de tipul: multifuncționale Unimog, buldoexcavatoare, încărcătoare frontale, remorchere, autogredere, autofreze, tractoare cu lamă etc.

15 – 20 noiembrie 2017 se depun ofertele pentru închirierea celor 109 utilaje; 01.12.2017 dată estimată pentru încheierea contractelor.

 -1000 t sare (31% din necesarul estimat de 3149 t), 1000 t nisip (5.8% din necesarul estimat de 17062 t), 10 t carburant (22 % din necesarul estimat de 45 t).

02.11.2017  – licitația pentru atribuire contracte sare

03.11.2017 – licitația pentru atribuire contracte nisip

DRUMURI NAŢIONALE: 11 baze de deszăpezire (10 districte), 483,4 km drumuri naționale

Stocuri de materiale și utilaje pt. deszăpezire:

– Utilaje: 98 utilaje total aprobate în planul de iarnă, din care 4 utilaje proprii și 94 utilaje care vor fi închiriate, în funcție de comenzi; de exemplu, pe baza unei comenzi, astăzi au fost trimise 2 utilaje la Piscu Negru; de luni, în baza altei comenzi, vor fi trimise, alte 6 utilaje: 2 la Podu Dâmboviței, 2 la Căpățâneni și 2 la Câmpulung;

– s-a încheiat contractul pentru deszăpezire pe drumurile naționale din județul Argeș cu Asocierea S.C. General Trust Argeș – S.C. Alpenside S.R.L.

– 2683,7 t sare; stocul de carburant este asigurat pe bază de card de alimentare.

Prefectul va dispune:

– identificarea porțiunilor (tronsoanelor) de infrastructură rutieră județeană și națională, precum și de cale ferată vulnerabile la manifestarea fenomenelor meteo periculoase (căderi masive de zăpadă, viscol, îngheț), stabilirea din timp a variantelor alternative privind traficul rutier și feroviar în situația producerii unor blocaje determinate de viscole, înzăpeziri și asigurarea monitorizării permanente a evoluției situației din teritoriu;

 – întocmirea situației persoanelor aflate în situație de risc din punct de vedere medical, cum ar fi pacienții care necesită dializă, gravidele în trimestrul final de sarcină etc.

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.