Argeş – Traficanţi de droguri de mare risc reţinuţi în cadrul celei mai ample acţiuni de destructurare a unor grupări infracţionale

Poliţia Română a efectuat, pe parcursul a două săptămâni, 184 de diicotpercheziţii domiciliare, pentru destructurarea unor grupări infracţionale.

             Au fost ridicate 37 de kg. de cannabis, 241 de plante cannabis, 12 kg. de cocaină, 23 g. de heroină, 158 de comprimate, peste 112.000 de țigarete de contrabandă și 8 arme. De asemenea, a fost instituit sechestru asigurător asupra a 12 autoturisme și au fost ridicați peste 2.000.000 de lei, 48.270 de euro, 1.000 de dolari și 2.570 de lire sterline.

În perioada 26 februarie – 11 martie a.c., poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate au efectuat 64 de acţiuni operative, pentru destructurarea unor grupări infracţionale specializate în trafic de persoane, trafic şi consum ilicit de droguri, criminalitate informatică şi spălare de bani.

În cadrul investigaţiilor, pentru probarea activităţii infracţionale a 302 persoane, poliţiştii au efectuat 184 de percheziţii ce au vizat atât imobilele folosite de acestea, cât şi autovehicule pe care cei în cauză le utilizau în activitatea infracţională. În urma administrării probatoriului, 84 de persoane au fost reţinute sau arestate, față de 16 a fost luată măsura controlului judiciar, iar față de 2 a fost dispus arestul la domiciliu.

În urma activităţilor desfăşurate, au fost confiscate 37 de kg. de  cannabis, 241 de plante de cannabis, 12 kg. de cocaină, 23 g. de heroină, 22 de doze de heroină, 158 de comprimate, 4 g. de substanțe psihoactive și 4 cântare folosite la cântărirea drogurilor, 112.300 de țigarete și 636 de ceasuri.

De asemenea, au fost ridicate 10 laptop-uri, 7 HDD, 7 unități centrale, 42 de telefoane mobile, 15 medii de stocare, 9 cartele SIM, o cameră video, 8 arme și 15 cartușe.

Pentru recuperarea prejudiciilor, a fost instituit sechestru asigurător asupra a 12 autoturisme și au fost ridicați 2.041.712 de lei, 48.270 de euro, 1.000 de dolari, 2.570 de lire sterline și 400 de leva.

La acţiunile desfăşurate au participat 661 de poliţişti din cadrul structurilor de combatere a criminalităţii organizate, care au beneficiat de sprijinul celorlalte structuri centrale şi teritoriale ale Poliţiei Române.

Activităţile desfăşurate de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate au avut loc în cadrul unor dosare penale, aflate în instrumentarea D.I.I.C.O.T..

În exemplele date de Poliţia Română, apare şi Argeşul, respectiv municipiul reşedinţă de judeţ – Piteşti:

La data de 7 martie a.c, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti şi procurorii D.I.I.C.O.T . – Serviciul Teritorial Piteşti au efectuat două percheziții în municipiul București, la locuințele unui bărbat, de 29 de ani, bănuit că vindea en-gross cannabis altor traficanți din București și Pitești.

În urma perchezițiilor, au fost ridicați 258.265 de lei, 580 de euro și 250 de lire sterline, susceptibili a proveni din vânzarea drogurilor, precum și aproximativ 300 de grame cannabis, 200 de semințe de cannabis și mai multe cântare și ustensile folosite la porționarea drogurilor.

Cel în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

În cadrul aceluiași dosar penal, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti şi procurorii D.I.I.C.O.T . – Serviciul Teritorial Piteşti au efectuat, în luna februarie a.c. trei percheziții domiciliare, pe raza municipiului Pitești, la domiciliile a trei bărbați bănuiți de săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

În urma perchezițiilor, bărbații au fost reținuți, ulterior fiind arestați preventiv pentru 30 de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.