De-a râsul – plânsului! S-au găsit cei ce au măcelărit pădurile Muscelului

S-au găsit cei ce au măcelărit pădurile Muscelului

padurile musceluluiSpre finele lunii noiembrie un autoturism, 18 căruţe, 23 de drujbe, 7800 euro şi 6.000 lei au fost ridicate de poliţişti în urma percheziţiilor efectuate în zona Muscel. În acelaşi timp 9 persoane arestate, 7 sub control judiciar, lucru dispus de magistraţii câmpulungeni.
Mai exact, în data de 19 noiembrie 2015, 115 poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Câmpulung, sprijiniţi de luptători din cadrul Serviciului Acţiuni Speciale Argeş, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung au efectuat 37 de percheziţii în comuna Dragoslavele, la sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice de pe raza comunei.
Persoane bănuite că, în perioada anilor 2014 – 2015, ar fi tăiat ilegal şi sustras aproximativ 1.900 de mc de material lemnos, cu ajutorul unor angajaţi din cadrul unui ocol silvic privat, iar ulterior ar fi transportat şi comercializat materialul lemnos la patru societăţi comerciale cu profil de activitate prelucrarea lemnului. Acţiunea a fost coordonată în teren de şeful Poliţiei Câmpulung, comisar-şef Gheorghe Ciolan, şi adjunctul acestuia, comisar-şef Ion Mândroi.
Urmare a celor 37 de percheziţii efectuate pe raza judeţului Argeş, poliţiştii au identificat şi ridicat în vederea continuării cercetărilor 1 autoturism, 18 căruţe, 23 de drujbe, 7800 euro şi 6.000 lei.
De asemenea, au fost identificaţi şi ridicaţi în vederea verificării provenienţei peste 700 m.c. material lemnos şi 125 m.c. de cherestea.
„Au fost identificate şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor, mai multe bunuri care au legătură cu cauza, 23 de motofierăstraie, 18 căruţe şi o maşină de teren confecţionată artizanal (traşcaretă), utilizată la transportul materialului lemnos. Poliţiştii au confiscat 7.800 de lei şi aproximativ 6.000 de lei, bani care nu au putut fi justificaţi cu acte de patronul unui gater din Dragoslavele, membru în Consiliul de Administraţie al Obştei Moşnenilor Dragosloveni. În timpul percheziţiilor, poliţiştii au dat, într-o gospodărie din Valea Hotarului, şi peste trei piei proaspete de mistreţ, întocmind astfel şi un dosar penal pentru braconaj. Oamenii legii au găsit în locaţiile în care au descins peste 1000 de metri cubi de material lemnos, toate cantităţile depistate fiind sigilate în vederea verificării provenienţei acestora”, a precizat comisarul şef Ghoerghe Ciolan, comandantul Poliţiei Câmpulung.
Cele 37 de persoane duse pentru audieri la Poliţia Câmpulung au ajuns în faţa procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung şi în faţa magistraţilor Judecătoriei. Aceştia au fost audiaţi ore în şir, timp în care familiile au stat ba în faţa Poliţiei, ba în faţa Judecătoriei.
La Judecătoria Câmpulung, persoanele suspectate de comiterea de infracţiuni au ajuns după-amiaza, şi nici după ora 21.00, suspecţii nu ieşiseră de la instanţă.
În cele din urmă magistraţii au decis, după ore de audieri, că 9 persoane îşi vor petrece 30 de zile în arest, 7 persoane se află sub control judiciar, iar alte 70 sunt cercetate în stare de libertate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.