„Zilele recoltei” organizate, săptămâna trecută, la Câmpulung sunt o altă afacere a profitabilei firme locale SC Primăria Câmpulung SA.

Fără a apărea în planul de activităţi aprobate de Consiliul Local, oamenii ce conduc urbea au dat gir unei cereri venite din partea SC Comori Ardeleneşti SRL, din Bucureşti, pentru a închiria o parte din domeniul public al Câmpulungului, respectiv Bulevardul „Pardon” cu 4 lei metrul pătrat pe zi. În baza contractului, firma bucureşteană beneficiind şi de energie electrică plătită de primărie, de apă şi servicii de curăţenie stradală gratuite. Deşi acestea se regăsesc taxate, de către respectiva firmă, comercianţilor, cărora în schimbul spaţiului şi a utilităţilor li se cerea 200 lei pe metrul liniar.

Cerere aprobată de-ndată cu neimplicarea primăriei decât ca şi semnatar al contractului de închiriere. Şi totuşi, aceeaşi primărie s-a ocupat de promovarea evenimentului pe propriul site anunţând mascat şi numele şi numărul de telefon al persoanei ce s-a ocupat din partea firmei mai înainte menţionată de „subînchirierea ”domeniului public sub contracte de prestări servicii ori de asociere cu cei ce s-au numit „producători”, pardon comercianţi stradali. Căci doar doi unici producători au fost prezenţi la „Zilele recoltei” câmpulungene, adică un baci cu pastramă şi brânzeturi şi un câmpulungean cu produse hand made.

Restul aceeaşi comercianţi de produse chinezeşti, turceşti şi de alte naţionalităţi, dar şi un comerciant de zarzavaturi, care practica preţuri triple faţă de orice magazin de cartier. Exemplu preţul ardeilor iuţi, de 10 lei per kilogram, în condiţiile în care la orice magazin se găsesc ardei iuţi cu maxim 5 lei kilogramul.

Ba, mai mult primăria a facturat doar 4 din cinci zile de spaţiu ocupat. O zi fiind „bonus” la contract deşi încă din seara de miercuri se desfăşura activitate intensă pe Bulevardul „Pardon”.

Poate n-ar fi fost rău ca la „Zilele recoltei” câmpulungene să participe şi mascaţii, mai ales că ei au fost cei care au avut cea mai mare recoltă de „produse autohtone” în ultima perioadă. Asta pentru că producătorii Câmpulungului, precum cei de sucuri naturale, de gemuri, sau de orice alt fel de produse au lipsit cu desăvârşire de la „târgul ad hoc” organizat de o firmă privată pusă pe obţinere de profit din afaceri cu statul.

Este de subliniat că unicul producător local de produse hand made a beneficiat de un spaţiu gratis din partea firmei, asta după ce în presă a apărut articolul despre afacerea cu iz penal privind organizarea evenimentului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.