Sfârşitul săptămânii trecute a adus la Câmpulung efective mărite de poliţişti şi jandarmi, pentru o razie ce a avut ca scop creşterea gradului de siguranţă în municipiu. 

“În noaptea de 18 spre 19 februarie a.c., în intervalul orar 20:00 – 00:00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung au acționat, cu efective mărite, pe raza municipiului Câmpulung și localitățile arondate, pentru creșterea gradului de siguranță, prevenirea infracțiunilor contra persoanei și contra patrimoniului, precum și creșterea disciplinei rutiere.

Acțiunea a fost desfășurată de peste 60 de polițiști de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, cu sprijinul Grupei de Intervenție din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Argeș și Detașamentului de Jandarmi Câmpulung, dar și al polițiștilor locali din cadrul Poliției Locale Câmpulung.
Dispozitivul de intervenție a fost compus dintr-un element de blocare pe căile de acces, respectiv pe arterele rutiere din zona de acțiune și dintr-un element de intervenție, care a acționat în zona și interiorul sălilor de jocuri de noroc.

În intervalul menționat, au fost desfășurate 17 filtre rutiere, au fost verificate 364 de autovehicule, au fost efectuate 97 de testări cu aparatele alcooltest și drugtest, și au fost legitimate 485 de persoane, fiind efectuate verificări în mai multe localuri și săli de jocuri de noroc.

În urma abaterilor constatate, polițiștii au aplicat 97 de sancțiuni contravenționale, cu o valoare totală de 57.018 lei, fiind aplicate și măsurile complementare de reținere a 11 permise de conducere, respectiv de retragere a 9 certificate de înmatriculare și a unui set de plăcuțe cu numărul de înmatriculare.
7 sancțiuni au fost aplicate conform Legii 61/1991R privind normele de conviețuire socială, 77 de sancțiuni conform OUG 195/2002R privind circulația pe drumurile publice, 11 sancțiuni conform Legii 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, respectiv două sancțiuni conform Legii 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor și valorilor.
De asemenea, au fost constatate două infracțiuni la regimul rutier.

Polițiștii Biroului Ordine Publică din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung au controlat 24 de locații cu profil de activitate bar-restaurant, jocuri de noroc. În cadrul acțiunii, au fost legitimate 135 persoane și au fost controlate 85 de autoturisme.
În urma abaterilor constatate, polițiștii de ordine publică au aplicat 25 de sancțiuni contravenționale, cu o valoare totală de 6.620 de lei, fiind aplicate și măsurile complementare de retragere a 3 certificate de înmatriculare.

Exemple:

Polițiștii din cadrul Biroului Ordine Publică Câmpulung au depistat un bărbat de 48 de ani, din Câmpulung, care conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu, în timp ce se afla sub influența alcoolului.
Având în vedere că rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost peste limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, cel în cauză a fost condus la o unitate medicală, în vederea recoltării de probe biologice de sânge, pentru stabilirea alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 alin.1 din Codul Penal, iar dreptul de a conduce a fost suspendat, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

În noaptea de 18 spre 19 februarie a.c., polițiștii Biroului Rutier Câmpulung au depistat un bărbat din Mihăești, care conducea cu viteză excesivă un autoturism, pe DN 73, pe raza localității Stâlpeni, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 117 km/h.
Ca urmare a abaterii, cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.485 de lei, conform OUG 195/2002R, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Câmpulung au depistat un bărbat de 42 de ani, din Câmpulung, care conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu, având dreptul de a conduce autovehicule anulat.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335, alin.2 din Codul Penal, iar cercetările continuă.”, a comunicat IPJ Argeş la finalul acţiunii. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.