Parlamentarul Simona Bucura Oprescu, în calitate de președinte interimar al PSD Câmpulung, și consilierii locali: Mirabela Manea, Ciprian Neculăescu, Constantin Ivan și Gabriel Neacșu, au punctat o mică parte a principalelor probleme existente la nivelul administrativ al municipiului Câmpulung.

În același timp, parlamentarul Simona Bucura Oprescu a transmis un mesaj dur către Primărie, cu țintă primarul municipiului Elena Lăsconi.

Minutul 17.42 din materialul videoDeputatul Simona Bucura Oprescu: ”Mesajul nostru este foarte clar! Administrația Locală la Câmpulung Muscel trebuie să se ocupe să asigure servicii publice de calitate, nicidecum nu este treaba Administrației Locale de la Câmpulung în modul cum se organizează asociațiile de locatari. Aceste asociații trebuie să se organizeze ca expresie de voință a proprietarilor, nicidecum ca expresie a voinței celor care sunt aleși, celor care ocupă o poziție în Administrația și-n Autoritatea Locală de la Câmpulung Muscel. Dragilor, la Câmpulung Muscel avem o echipă a Partidului Social Democrat care este în aceste moment în opoziție în Consiliul Local, care are 19 membri – cinci dintre ei fiind social – democrați. Cei cinci social – democrați în perioada pe care o avem la dispoziție până în 2024 vor face următoarele lucruri:

De trei ori pe an, așa cum spune legea, vor fi prezenți în toate cartierele – cele 15 cartiere ale municipiului Câmpulung Muscel. Vor asculta cetățenii din Câmpulung, vor prelua problemele acestora și le vor duce în Consiliul Local sub formă de proiecte de hotărâre, de interpelări și de întrebări. De fiecare dată când un consilier local vorbește, primarul și aparatul propriu al primăriei trebuie să asculte, deoarece consilierul local este vocea cetățeanului și nu este, în nici un caz, la latitudinea primarului sau al aparatului propriu al Executivului Primăriei dacă îl ascultă sau nu. Consilierul local este vocea cetățeanului, consilierul local este cel care în baza fostului 393/2004 – Statutul Aleșilor Locali, preluat în Codul Administrativ – Ordonanța 57/2019, răspunde solidar pentru hotărârile pe care le ia Consiliul Local. Prin urmare, Consiliul Local este cel care decide. Consiliul Local este cel care trebuie să controleze activitatea Aparatului Propriu și a primarului, iar primarul și Aparatul Propriu trebuie să înțeleagă asta. Dincolo de asta, vom respecta întrutotul legea, iar cu știință de carte consilierii locali la Câmpulung au un singur mesaj: Vor fi luptători pentru interesele câmpulungenilor!

O rugăm pe doamna primar să abandoneze politica, fiindcă aici este despre administrație. O rugăm să iasă din birou și să încerce să înțeleagă realitatea, iar după ce încearcă s-o înțeleagă, să înțeleagă că fiecare dintre noi suntem dispuși să facem echipă pentru Câmpulung. Dar nu echipă în sesiunea pe urecheate, nu echipă în sesiunea de făcut pe deșteptul pentru cinci minute, nu echipă în sesiunea de a da lecții unora și altora. Suntem echipa care ne dorim, bazându-ne pe seriozitate, pe profesionalism și mai ales pe nevoia ca prima Capitală Domnească a Țării Românești să fie ceea ce a fost și mai mult decât atât. Să punem fiecare dintre noi osul la muncă, pentru Câmpulung. Aceasta este hotărârea și decizia noastră și asta vom face împreună. Vom vorbi puțin, dar ne veți vedea peste tot în Câmpulung și peste tot în Consiliul Local și, credeți-ne, nu vom ezita o secundă să ajutăm inclusiv primarul municipiului Câmpulung să facem împreună treabă pentru Câmpulung. Dar, mesajul nostru este unul singur: Înțelegeți odată că la Câmpulung nu avem timp de spectacol. Până în 2024 mai sunt doi ani, timp în care la Câmpulung trebuie făcută administrație cu știință de carte, cu profesionalism și cu respect. Așteptăm respect din partea doamnei primar!”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.