Video! Parcul din Vişoi sau cheltuirea a aproape o jumătate de milion de lei pentru o mlaştină!

Suma alocată de Primăria municipiului Câmpulung, prin SPADPP, pentru un nou spaţiu destinat recreerii va costa, la final, nici mai mult nici mai puţin de 449.522,44 lei fără TVA.

Lucrările începute încă de anul trecut şi însă nefinalizate sunt executate de asocierea a două firme, una din Câmpulung, alta din Piteşti, respectiv asocierea dintre SC N&G Agricola Ind Invest SRL şi SC DFS Center Grup SRL (firma care a montat majoritatea locurilor de joacă din municipiu).

Deşi, autorizaţia de construire a fost emisă de primăria Câmpulung cu nr. 7 din data de 23.02.2017, lucrările au început de abia în vara anului 2018 şi, după cum se preconiza pe atunci, trebuiau să dureze circa 6 luni.

Numai că, nimeni nu a luat în calcul faptul că o bună parte din terenul prevăzut pentru extinderea locului de joacă din cartierul Vişoi, de lângă Biserica din Lemn, se scufundă, pentru că din el musteşte apă. Cunoscându-se bine faptul că zona este una cu probleme din cauza apei care se scurge de pe deal şi transformă suprafaţa de lângă biserică în mlaştină de câte ori plouă sau se topeşte stratul de zăpadă.

Specialiştii trebuie să cunoască mult mai bine problema, fapt pentru care ar fi trebuit să o rezolve înainte de a se începe amenajarea parcului, care acum stă pe o mlaştină.

Nici măcar nu se mai poate pune în calcul că o parte dintre pavele şi din borduri au început să iasă din pământ, transformând o bună parte din noul parc în zonă de folosit pentru sporturi extreme sau de către doritorii de senzaţii tari, cu ar fi o baie de nămol sau o bătaie în noroi.

De amintit că în proiectul „Amenajare Parc Cartier Vişoi” se prevedea negru pe alb: „Amenajarea suprafeței va include implementarea mobilierului urban specific acestei activități, bănci, zona umbrită parțială de-a lungul unor alei (umbrar pentru suport, flori) pergole amplasate în câteva zone pentru crearea unei anumite imagini arhitecturale, coșuri de gunoi și corpuri de iluminat spaţii publice. Se va căuta extinderea spațiului de joacă existent prin adăugirea unui chioșc (umbrar), cât și reamenajarea spațiului de nisip, restul putând fi acoperit cu covor elastic de cauciuc realizat prin turnare continua nu prin plăci îmbinate. Deoarece în zona Blocului 18 există o diferență de nivel, se vor efectua lucrări de sistematizare verticală incluzând și executarea unor trepte pe aleea pietonală principală, care va uni spațiul de joacă cu strada Emil Gârleanu. Se va crea o tramă simplă de alei în jurul aleii principale. La realizarea tramei de alei se vor folosi pavele prefabricate de beton, folosindu-se culori calde din gama bej deschis. Prin amenajarea spațiilor verzi se va spori gradul de confort al locuitorilor. De asemenea, siguranța copiilor va fi asigurată prin crearea locurilor de joacă dedicate cu echipamente care satisfac toate standardele europene în vigoare. Parcul urmează să fie reamenajat ca loc de odihnă și de joacă pentru copii”.

La ora actuală putându-se vedea cam în ce constă amenajarea, deşi încă nu a fost finalizată, dar este zilnic ocupată de copii, tineri şi pensionari din zonă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.