VIDEO! Din cauza ploii, locul de joacă din Grădina Publică „Merci” a fost inaugurat în Capela Şcolii „Sfântul Iacob”

Marţi, 11 octombrie 2016, locul de joacă’ din proiectul Kretzulescu „Joaca de-a statuile” a fost rebotezat cu numele de „Parcul Prieteniei”.

Din cauza ploii, sponsorii noului loc de joacă au fost nevoiţi să schimbe locaţia inaugurării din Grădina Publică „Merci” în Capela Şcolii Gimnaziale „Sfântul Iacob”. La eveniment, din partea autorităţilor locale invitaţi fiind să participe doar primarul Liviu Ţâroiu şi viceprimarul Mărgărin Blidaru.

„Holcim România a amenajat un loc de joacă în Câmpulung, iar investiţia se ridică lainaugurare-loc-de-joaca-gradina-publica-merci-11-oct-2016-capela-scolii-sf-iacob-campulung-5 suma de 22.000 euro. Noul loc de joacă este situat în Grădina Publică şi este adecvat copiilor cu vârste cuprinse între 2 şi 15 ani.

Locul de joacă este dotat la standarde moderne, cu echipamente sigure ce vor aduce bucurie celor mici, le vor stimula imaginaţia, pentru a se dezvolta armonios fizic şi psihic. Siguranţa echipamentelor a fost unul dintre criteriile de lucru definitorii în amenajarea acestei facilităţi, iar dotările alese sunt reprezentative pentru a le oferi copiilor posibilitatea să facă mişcare zilnic într-o locaţie accesibilă.

Unul dintre pilonii strategiei de business ai Holcim România este spriinaugurare-loc-de-joaca-gradina-publica-merci-11-oct-2016-capela-scolii-sf-iacob-campulung-34jinirea comunităţilor locale, iar în Câmpulung, Holcim România are deja o tradiţie de peste 20 de ani, în proiecte de dezvoltare a infrastructurii locale, donaţii de echipamente pentru o mai bună dotare a spitalului local şi iniţiative personalizate pentru educarea tinerei generaţii. Dintre proiectele desfăşurate la nivel local de companie în ultimii ani, menţionăm: Drum Sigur – ABCdar Rutier, Lecţia Verde – primul manual digital, campania de reabilitare a terenurilor de sport – Holcim îţi predă ştafeta la fapte bune, De-a arhitectura – proiect dedicat copiilor din clasele primare.”, se arată într-un  comunicat de presă al Holcim România.

Numele noului loc de joacă este, de azi, 11 octombrie 2016, Parcul Prieteniei şi a fost ales prin concursul de desene „Locul de joacă prin ochii copiilor”, destinat copiilor din clasele pregătitoare de la şcolile din municipiul Câmpulung. Micuţa câştigătoare a concursului, Mara Ioana Banzea, este elevă la Şcoala Gimnazială „Sfântul Iacob”.

Dintre cei aproape 80 de preşcolari înscrişi în concurs au mai fost premiaţi de reprezentanţii Holciminaugurare-loc-de-joaca-gradina-publica-merci-11-oct-2016-capela-scolii-sf-iacob-campulung-28 România:

– Ana Maria Găbrian – Școala Theodor Aman (învățător Maria Stoica)

– Ruxandra Ștefania Stroe – Școala C.D. Aricescu (învățător Atena Dobrinoiu)

– Andrei Cojocaru- Școala Oprea D. Iorgulescu (învățător Mirela Băruța)

– Dragoș Emanuel Chivu – Școala Nanu Muscel (învățător Mihaela Pîrșan)

– Ștefania Paltin – Școala Sfântul Iacob (învățător Cristina Duță)

– Maria Neagoe – Colegiul Național Carol I (învățător Claudia Cornățeanu)

– Elena Roberta Puchici – Liceul cu Program Sportiv (învățător Adriana Roșescu).

„Ne-am dorit ca locul de joacă să poarte un nume frumos, simbolic, izvorât din inocenţa inaugurare-loc-de-joaca-gradina-publica-merci-11-oct-2016-capela-scolii-sf-iacob-campulung-8celor mici. Sănătatea copiilor este bucuria noastră şi de aceea am investit în amenajarea acestui loc de joacă. Părinţii pot să petreacă timp relaxant alături de cei mici în Parcul Prieteniei. Vrem să fim alături de comunitatea câmpulungeană şi de noile generaţii pentru a gândi împreună proiecte frumoase, în beneficiul tuturor. Îi aşteptăm de astăzi, cu mic cu mare, pe toţi cei care vor să se distreze, la noul loc de joacă din Grădina Publică.”, a declarat Cornel Banu cel ce a preluat conducerea Fabricii după ieşirea la pensie a lui Emil Raicov.

Galerie foto!

[wzslider info=”true” lightbox=”true”]

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.