În această dimineaţă, mai multe locaţii din Câmpulung au fost „vizitate” de mascaţi în cadrul unei ample acţiuni ce vizează destructurarea a patru grupuri infracţionale organizate specializate  în trafic de droguri.

Baza operaţiunii, la nivel de Câmpulung, a fost la vechiul Centru de Instrucţie Jandarmi.

„La data de 21.03.2017, procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Piteşti împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul  Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti au efectuat un număr de 58 de percheziţii domiciliare pe raza pe raza județului Argeș și a municipiului București într-o cauză privind  destructurarea a patru grupuri infracţionale organizate specializate  în operațiuni ilicite cu produse susceptibile a avea efect psihoactiv și trafic de droguri de risc.

 În  cauză, există suspiciunea rezonabilă  că, începând cu anul 2015, membrii grupurilor infracţionale au plasat comenzi online pe site-uri de profil din străinătate și au achiziționat peste 10 kilograme de canabinoizi sintetici. Plățile s-au realizat prin transfer bancar, iar livrarea s-a efectuat prin intermediul unor persoane interpuse.

Ulterior, substanțele erau preparate, porționate și distribuite pe raza județului Argeș.

În urma perchezițiilor au fost ridicați 11.910 de lei, 80 de plicuri autosigilante, aproape 700 de grame de fragmente vegetale și aproximativ 50 de grame de cannabis, 6 jointuri, 2,5 litri de acetonă/dizolvant, 15 grindere, 6 cântare electronice, 45 de telefoane mobile, 10 laptopuri, 3 hard-disckuri, precum și un pistol cu bile airsoft și o sabie.

De asemenea, au fost indisponibilizate 2 autoturisme.

La sediul DIICOT- Serviciul Teritorial Piteşti au fost aduse, în vederea audierii,  un număr de 30 de suspecţi.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către  Direcţia de Operaţiuni Speciale.

La acțiune au participat și polițiști ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeș și polițiști specializați în combaterea criminalităţii organizate din  București și Craiova, precum și jandarmi din cadrul I.J.J. Argeş, Brigada Mobilă ,,Frații Buzești” Craiova și B.S.I.J. București.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.”, se arată în comunicatul de presă al DIICOT.

AICI! VIDEO DIICOT!

 

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.