VESTIGII ARHEOLOGICE DIN PATRIMONIUL MUZEULUI MUNICIPAL CÂMPULUNG

În această perioadă sunteți invitați să vizitaţi expoziţia temporară: ”Vestigii arheologice din patrimoniul Muzeului Municipal Câmpulung”, deschisă în cadrul Secției de Istorie și Artă Plastică.

Expoziția prezintă publicului vizitator vestigii și dovezi arheologice aparținând unor comunități umane ce locuiau în areale diferite și în epoci istorice distincte: Cetatea dacică de la Cetățeni, Castrul Roman Jidova, Ansamblul feudal monahal Mânăstirea Negru Vodă, Castrul de la Voinești. Cercetările arheologice desfășurate în cadrul acestor situri au relevat descoperirea unor artefacte semnificative specifice activităților economice și meșteșugurilor practicate.

Sunt expuse 40 de bunuri culturale din cadrul colecției de arheologie: ceramică, monede, piese de harnașament, piese de podoabă, materiale de construcții, crucifixe mortuare etc., dar și vestigiile arheologice aferente epocii daco-romane (sec II-IV d.Hr) descoperite în zona localității Cetățeni cu ocazia campaniilor de cercetări arheologice. ”Frânturi de istorie” ce reprezintă dovada continuității populației daco-romane în această zonă.

Vizitatorii vor beneficia de un ghidaj expozițional și un pliant expozițional primite cu titlu gratuit.

Program de vizitare: marți – duminică, între orele 09.00 – 17.00

Taxă de vizitare: 6 lei pentru adulți și 3 lei pentru elevi, studenți și pensionari.

IMPORTANT!!! Pentru siguranța vizitatorilor, activitatea noastră este permisă la maximum 30 la sută din capacitate pentru persoanele vaccinate, pentru cei care au trecut prin Covid-19 și pentru posesorii unui test PCR sau antigen negativ.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.