Unul dintre acţionarii Edilul CGA SA Câmpulung reţinut pentru 24 de ore

În seara zilei de joi, 19 mai 2016, omul de afaceri argeşean, Gheorghegheorghe vasai (Gigi) Văsâi, acţionar prin SC Financiar Urban SRL la societatea câmpulungeană Edilul CGA SA (firmă la care acţionar majoritar este Consiliul Local al municipiului Câmpulung), a fost reţinut pentru 24 de ore printr-un mandat eliberat de Parchetul de pe lângă Tribulanul Argeș.
Omul de afaceri a fost dus în arest la sediul IPJ Argeş, după ce timp de câteva ore a fost audiat la București în dosarul Publitrans.
Asta după ce poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din Argeş au efectuat 25 de percheziţii la locuinţele unor persoane şi la sediile unor firme de transport şi construcţii, din Argeş şi Bucureşti.  11 mandate de aducere fiind puse în aplicare.

„La data de 19 mai a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, efectuează 25 percheziţii la sediile unor societăţi comerciale şi la locuinţele unor persoane fizice.

 Acţiunea se desfăşoară în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunilor de spălarea banilor şi delapidare cu consecinţe deosebit de grave.

 Din cercetări a rezultat că, în cursul anului 2007, un acţionar al unei firme de transport şi construcţii din Piteşti ar fi împrumutat altor 2 acţionari 2.263.800 de lei pentru a cumpăra acţiuni în numele său, astfel încât să devină acţionar majoritar.

 Ulterior, pentru recuperarea sumei împrumutate, acţionarii implicaţi ar fi încheiat un contract fictiv cu o altă firmă pe care o controlau, invocând o restituire de bani pentru o pretinsă nerespectare a unei clauze contractuale.

 11 persoane vor fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, pentru audieri.

 Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate Direcţiei de Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

 La activităţi participă şi luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş.”, se arată în comunicatul IPJ Argeş.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.