La iniţiativa Platformei Unioniste „Acţiunea 2012”, la începutul lunii iulie, la Alba Iulia, a fost aprinsă Flacăra Unirii, după care sute de români au plecat în „Marşul Centenarului” către Chişinău.

„A fost aprinsă Flacăra Unirii și s-a plecat în Marșul Centenarului Unirii până la Chișinău, unde se va ajunge pe 1 septembrie. Este vorba de o distanţă de 1300 km. La final, flacăra aprinsă la Alba Iulia va ajunge în inima Basarabiei.”, ne-a precizat Mihai Eftimie unul dintre cei doi câmpulungeni unionişti prezenţi la eveniment.

Mihai Eftimie este un înflăcărat militant al reunirii Basarabiei cu România. Câmpulungeanul şi-a făcut simţită prezenţa la toate acţiunile unioniste care au avut loc atât în ţară, cât şi în Republica Moldova. Nu puţini fiind aceia care se întreabă de ce, în anul Centenarului, nu a fost propus pentru titlul de Cetăţean de Onoare al Municipiului Câmpulung, în condiţiile în care lupta sa pentru Unirea Basarabiei cu România a devenit cunoscută nu numai în România, ci şi peste hotare.

La Câmpulung, Consiliul Local şi două instituţii de învăţământ, Şcoala Gimnazială „Nanu Muscel” şi Şcoala Gimnazială „Oprea D. Iorgulescu”, au semnat simbolica „Declaraţie de Unire”.

„Să facem tot ce ne stă în puterea noastră pentru reîntregirea ţării în Anul Centenarului 2018”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.