Muzeul Municipal Câmpulung Muscel are plăcerea de a vă invita să vizitaţi expoziţia temporară „Underground Câmpulung. Istorii Redescoperite”, deschisă în cadrul Secției de Istorie și Artă Plastică până la finele lunii Septembrie 2023.

Expoziția de arheologie „Underground Câmpulung. Istorii redescoperite” evidenţiază o serie de vestigii și dovezi arheologice ce au aparţinut unor comunități umane ce locuiau în areale diferite și în epoci istorice distincte, precum: Necropola de Epoca Bronzului din  Cartierul Apa Sărată, Castrul Roman Jidova, Ansamblul Feudal Monahal Mânăstirea Negru Vodă sau Biserica Fundeni.

Cercetările arheologice desfășurate în cadrul acestor situri au dus la descoperirea unor artefacte semnificative specifice activităților economice și meșteșugurilor practicate.

Cele 40 de bunuri culturale, parte a colecției de arheologie, aduc în prim plan o parte importantă a istoriei zonei Muscelului. Fiecare exponat, ce aparţine unui interval de timp istoric îndelungat pornind din Neolitic și încheind cu Epoca Medievală, fie el obiect din ceramică, piesă de harnașament, piesă de podoabă, ori material folosit la construcții, crucifix mortuar sau cărămidă mortuară, are propria poveste pe care o puteţi afla numai vizitând expoziţia.

De subliniat este faptul că la Câmpulung şi în împrejurimi istoria este prezentă pretutindeni, pentru că aici există un numărul mare de situri arheologice, dar şi foarte multe monumente istorice. Municipiul Câmpulung se evidențiază prin multitudinea siturilor arheologice înscrise în Repertoriul Arheologic Național.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.