Una din victimele „Colectiv”, Cătălin Scânteie sare în apărarea sistemului sanitar românesc

„În urma celor întâmplate în Colectiv medicii români au obţinut rezultate miraculoase, dar nu se scrie nimic! Este pentru că nu se vrea să se afle sau cum?”

Musceleanul prin adopţie, artistul şi compozitorul, Cătălin Scânteie, şi soţia sa Sanda, o tânără musceleancă, au avut marele noroc să scape cu viaţă din catastrofa ce a avut loc în seara zilei de 30 octombrie 2015 la Club „Colectiv”. După o lună de spitalizare, reîntors acasă, Cătălin a redevenit foarte activ în mediul virtual, dar şi foarte virulent la adresa realităţii româneşti. Noi, nu putem decât să-i admirăm tăria şi curajul de a spune lucrurilor pe nume, citându-l şi de această dată pe subiectul „viruşii din spital”, un subiect mult prea mediatizat în media naţională, în încercarea disperată a unor instituţii ale statului de a găsi un vinovat pentru toate cele întâmplate şi pentru moartea a 60 de tineri. Găsind, mai nou, vinovatul: sistemul medical din România!
„În legătura cu viruşii din spital…
Pentru că am tot fost sunat astăzi să-mi dau cu părerea în presă (deşi culmea, nu am studii medicale, ci sunt grafician / muzician), hai totuşi să spun 2-3 cuvinte despre asta din ce am mai citit şi eu, şi aflat de când mama m-a făcut.
Toată povestea asta inclusă în ancheta domnului Tolontan mi se pare un pic exagerată şi profund subiectivă, din dorinţa de a se lovi în sistemul medical românesc. Vă sună cunoscut? Uitaţi-vă puţin la emisiunile de scandal şi vă veţi da seama imediat.
Fraţilor, absolut toţi răniţii rămaşi în ţară în urma incendiului de la Colectiv, au fost internaţi la spitale bucureştene de renume, nu la vreun spital de provincie gen “căzătura”, “infirmerie”, “de campanie” sau nerenovat de zeci de ani şi cu aparatură de pe vremea lui Ceauşescu. Spitale bucureştene, da? Deci despre ce vorbim aici?catalin scanteie (1)
Nu vreau să creez polemici, dar mai pe româneşte, sunt câţiva nebăgaţi în seama din 30 octombrie încoace care, brusc şi peste noapte, s-au trezit băieţi deştepţi. Înţelegeţi ce vreţi din asta…
Aaahhh, că în urma celor întâmplate în Colectiv medicii români au obţinut rezultate miraculoase nu se scrie nimic, este pentru că nu se vrea să se afle sau cum?
Ce s-a întâmplat acum? S-a mai aruncat un oscior presei pe care o să-l roadă vreo 3 zile (sau 3 săptămâni, deşi nu cred deoarece vin sărbătorile şi apar alte ştiri incendiare)! Hai să arătam că autorităţile nu au nici o vină, ci bolile dobândite în spital! Simplu… Ele au ucis pe sărmanii arşi în Colectiv. Fumul şi focul nu au avut nici o vină.
Sunt ironic, desigur.
Şi apoi nenea ăla, medicul… cel care a dat interviul sub protecţia anonimatului, să spună dracului că a învăţat la facultate despre bolile “nosocomiale” prezente de mii de ani, încă de la primele spitale din antichitate… Până şi la şcoala de asistenţi medicali se învaţă despre asta încă din primul semestru al primului an.
Deci, bolile acestea nu există doar la noi, ci în toată lumea, iar aşa ceva se ştia, dar când asociem cu incendiul din Colectiv, parcă ştirea are mai mare greutate! Alo, Acces Direct, Măruţă, aţi făcut emisiune despre ele? Dacă nu, atunci grăbiţi-vă că o iau alţii înainte!
Cei care au murit, din păcate nu mai au avut nici o şansă, fie că au fost internaţi în România sau în Europa… Nici gând din cauza bacilului piocianic sau vreunui alt virus intraspitalicesc “românesc”! NU AU MAI AVUT NICI O ŞANSĂ!
Până de curând circula altă variantă, emisă tot de către un nefericit şi anume că dacă plecau toţi răniţii “pe afară” încă de pe 30 octombrie (seara) sau 31 octombrie, n-ar mai fi murit nimeni. Acum a apărut varianta “de rezervă”. Cea cu flora intraspitalicească.
Staţi “liniştiţi”, oameni buni! Boli intraspitaliceşti au şi americanii şi nemţii şi francezii, dar şi australienii. Acestea există şi punct. Numai în România se raportează, la sfârşit de an, 0,01% pericol de infecţii… iar acum, chipurile s-a găsit un medic să dea vina pe ele. Fix acum!
Repet, nu sunt cadru medical, dar nu mai credeţi ceva ce chipurile tocmai acum a apărut! Şi unde? Exact la noi! În Bucureşti, da!
Pffff…”, este relatarea făcută în mediul virtual de Cătălin Scânteie, profund iritat de zvonurile ridicole prin care se tot încearcă distragerea atenţiei asupra realului motiv care a dus la catastrofa „Colectiv”.

Foto sursa Facebook.

10 COMENTARII

 1. Felicitari, Domnule Scanteie. Analiza unui om in situatia de acolo. Si nu v-ati hazardat sa confundati lucrurile. Dar hotii verosi din Romania au dorit si doresc: guvernul meu, ministrii mei, bani pentru cozi de topor precum panaramele de giurnalisti (dosar? sau dosar cu indemnizatie?) Am trecut si eu prin situatii asemenatoare – incendii, arsuri. In toata Romania, acesti OAMENI/SUPRAOAMENI medici, asistente, inhrijitoare s-au enervat doar ca am intrebat cu ce sa ajut ca persoane. Asa sunt majoritatea oamenilor lui Dumnezeu din sistemul medical. Hulit pentru 0,01% spagari sau nerealizari. Inainte era un singur partid. Stiam toti cu ce se ocupa. Astazi sunt zeci, toti vor la fel ca aceeia. Iar cei care stiu, sunt la conducerea furturilor. Sau, ca in acest caz, organizarea si musamalizarea. Principiul lor este unul” Ca nu megrge, lasa-l asa ca moare singur. Ce merge trebuie distrus ca nu se poate fura. Cu stima.

 2. Exact….au venit cu ceva simplu, l-au gigantizat…..dar pânã si eu care am fãcut doar un curs de infirmierã de 3 luni am învãtat despre asta, iar când am vãzut gravitatea cu care a fost expusã problema infectiilor spitalicesti, chiar nu am mai înteles nimic….dacã si eu stiam despre aceste infectii spitalicestii, atunci cum putea un doctor consacrat, sã vinã si sã facã asemenea declaratii defãimãtoare, de parca nu s-ar fi aflat adevãrul! Cum putea cineva sã minimizeze sistemul sanitar, poate doar sã fi fãcut asta rãu intentionat!!!

 3. Iata in sfarsit un om cu picioarele pe pamant,aveti dreptate d-nule Catalin,este foarte usor sa lovesti, in cei care muncesc si salveaza vieti ,pt ca ei bietii nu au timp sa tina piept acestor calomnii,pt ca nu poti face doua lucruri odata,sa salvezi vieti si sa raspunzi la atacuri,eu am toata stima, fata de cadrele medicale si tot ceea ce tine de salvarea oamenilor,munca in folosul oamenilor,iar pe cei tip “Tolontan” et ceilalti,ii las in seama Domnului,el va avea grija de ei,poate le va da o lectie sa aiba nevoie de acele cadre medicale….

 4. Infectiile nosocomiale exista peste tot in spitale doar ca in cele din afara tarii sunt intr un procent atat de mic iar acolo unde apar masurile sunt drastice ! Nu acelasi lucru se intampla in spitalele din tara chiar daca este vorba de Bucuresti ! Raportarea acestor infectii nu se face ptr ca asta presupune costuri ! Vorbiti in necunoastere absoluta / si nu doar tinerii de la Colectiv au murit mare parte dintre ei prin soc septic ci foarte multi altii care ajung in spitalele din Romania ! Nu mai incercati sa ascundeti un adevar care exista din pacate , mai bine trebuie sa spunem cu totii ca nr deceselor prin aceste infectii intraspitalicesti este excesiv de mare ! Cu precadere la copii si bătrâni ! Decat sa faceti declaratii aiurea incercati sa cereti autoritatiilor sa stopeze prin masuri epidemiologice acest proces ! Ptr ca la un moment dat toti putem fi pacienti ! Asta nu este o stire asa ptr deliciul presei este o realitate care omoara ! Deci NU VA JUCATI CU CUVINTELE !

 5. pacienti sunt cu sutele cu miile in fiecare zi nu e nevoie sa ajungeti dle Vladimir dv la spital ,mii de oameni se interneaza zilnic si mii de oameni care au fost bolnavi sau operati ies din spitale se externeaza adica.se nasc mii de copii sau sute de mii de copii in spitalele noastre,strainii vin si fac operatii estetice ,isi pun dantura la noi in tara,si se mai trezeste cate-un neavenit si zice ca nu-i multumit de sistemul medical.sa se duca in strainatate daca are bani,daca nu ciocul mic ca aici asa cum sunt conditiile ,se fac bine milioane de romani,si salariile medicilor sunt mici macar cat a unor judecatori ar trebui sa fie

 6. Situatia este cu mult mai tragica cu cat la noi nu doar ca se stie de situatie ci se stie si nu se face nimic… autoritatile nu stiu si nu vor sa faca nimic pentru asta …atata timp cat merge si asa cat unu si altul nu s au imbolnavit si nu s a raportat nimic …faceti o statistica sa vedeti in “marile” spitale din bucuresti cati pacienti au venit cu o problema si au plecat cu 5 ….si nu aici e problema …de multe ori se acopera si nu se scrie nici in foile pacientilor nici nicaieri pt ca ar duce la inchiderea sectiilor …respectiv a spitalelor …am avut stagii in municipal si in floresca si ce e acolo.e groaza ….efectiv groaza …..si sunt de mult timp “chirias” al unei alte tari si nu vrei sa stii tu cel care ai facut articolul sau altii care ti citesc “parerile” ca sa nu spun altfel cum se fac lucrurile in alte parti….insa la noi e mult prea profitabil ca sa inchizi food lounge ul din spital si sa i lasi loc unui fraier sa si deschida butic cu covrigi si merdenele…decat sa ai o masa calda pt.apartinatorii ce vin intr un spital…e mult mai profitabil sa primesti bani de la privati cateva zeci de mii de euro bune sa ti puna aparat de CT in spital cu titlu “privat” singurul din spital doar pt ca.spitalul nu si “permite” doar ca mai apoi toata lumea sa fie indrumata acolo si bineinteles privatul sa aibe ctr la casa de asigurari si sa si ia banii inapoi insutit ca nah doar merge nu? Voi chiar credeti ca nu sunt bani in guv pt sanatate sau ca arafat nu a vizitat si el vreodata un spital civilizat ?! Atunci suntem naivi….mai avem fe invatat…coruptia,legile proaste sau inexistente …nepasarea autoritatilor si nu in ultimul rand nesimtirea tuturor…a noastra ne au ucis si ne vor ucide in continuare….pt ca pana la urma tu mergi in spital si ti pui picioarele pe pereti …faci treaba pe lg vasul de la toaleta …dai spaga eu fur medicamente si ma urlu la medicul care nu ma trateaza din betie la 4 dim ca atunci am.eu chef…si tu oricare ai fi care furi gelul dezinfectant…in loc sa l vezi ca pe o idee buna care te ajuta sa nu raspandesti prostia si germenii din tine….ne lipseste cultura …ne lipseste educatie medicala si mai ales bunul simt….

 7. Scanteie sa vorbeasca pentru spitalul unde a fost el si pentru el. Nu a fost peste tot la fel. Au fost multe nereguli si musamalizari de dragul politicului. Au fost medivi care s-au injosit. Trist dar asa e…

 8. Pacat ca noi romanii nu stim decat sa aruncam cu noroi si intotdeauna “gaina vecinului “e mai buna.
  Pot sa va spun ca tarile din UE si statele americane sunt incurajate sa declare infectiile nosocomiale si primesc bani suplimentar pentru rezolvarea acestora.
  In Romania primesti si amenda , eventual esti inchis ca unitate .
  Saracul nostru Sistem Sanitar e vesnic de vina.Dar de la Revolutie ce investitii s-au facut?
  Au inchis spitale,au taiat salarii,medicamente iau din import,ca ale noastre nu mai sunt bune.Au inchis fabrici de med.,Institutul Cantavuzino care producea cele mai bune vaccinuri si acum importam mizeriile strainilor.etc
  Pe ici pe colea in punctele esentiale vorba lui Caragiale si nimic bun.
  In “tarile civilizate “- cum le place sa li se spuna, mori de 100 de ori pana iti vine randul la o amarata de programare si la care mai si platesti o gramada de bani .Luxul se plateste.
  La noi,slava Domnului,esti consultat de urgenta,primesti ingrijiri medicale imediat,beneficiezi de reteta compensata etc.

 9. Bai boule, dupa ce au murit 60 de oameni arsi tu vorbesti de performante. Habar nu ai despre ce vorbesti. Te-au pus aia sa vorbesti despre lucruri pe care nu le cunosti. Nefericitule compari infectiile intraspitalicesti din cocinile noastre de spitale cu cele din tari in care se trateaza politicienii romani? De ce merg aia acolo si nu se trateaza aici? “Staţi “liniştiţi”, oameni buni! Boli intraspitaliceşti au şi americanii şi nemţii şi francezii, dar şi australienii. Acestea există şi punct“ Esti cu adevarat tampit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.