Ultima achiziţie „la vedere” făcută de primăria municipiului Câmpulung a fost un panou de informare privind una dintre investiţiile viitoare.

Cu alte cuvinte, pentru suma de 1368 lei a fost comandat panul prin care câmpulungenii să ştie că urmează să înceapă lucrările la proiectul „Reabilitarea Staţiei de Epurare (linia apei) în municipiul Câmpulung”.

Anul trecut, mai exact în luna octombrie, primăria a încheiat contractul cu firma Aquaproiect, în sumă de 11.702.155,01 lei, din care contribuţia de la bugetul local este de 746.000 lei şi de la Ministerul Dezvoltării Regionale diferenţa de peste 12 milioane de lei.

Este de amintit că în anul 2008, Consiliul Local al municipiului Câmpulung a obţinut o finanţare nerambursabilă de 1.000.000 euro pentru realizarea proiectului „Reabilitarea Staţiei de Epurare din Municipiul Câmpulung Muscel, în vederea îmbunătăţirii calitative a mediului înconjurător şi a protecţiei acestuia”, în cadrul Programului Phare CES 2006 „Schema de investiţii pentru sprijinirea iniţiativelor sectorului public în sectoarele prioritare de mediu”.

Vechiul contract de finanţare nerambursabilă a fost semnat cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor în data de 10.09.2008 şi s-a derulat pe o perioadă de 13 luni.

Consiliul Local a contribuit la finanţarea cheltuielilor eligibile cu suma de 266.848 euro. Prin proiectul iniţial, ce a fost finalizat, s-a reabilitat şi modernizat linia de tratare a nămolului, a bazinelor de aerare şi staţia de suflante din treapta biologică de epurare.

Pe atunci, de la bugetul local s-a alocat suma de 260.000 euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.