„Un manifest pentru a arăta cât e de dramatică situaţia” Proiectul Kretzulescu spălat, la propriu, de-o ploaie trecătoare!

Luni, 29 august 2016, arhitectul Anca Mihaela Coşa, cea care şi-a pierdut ani întregi pentru arh. Anca Cosa planse proiect Kretzulescu 7a pune pe hârtie proiectul Kretzulescu, n-a mai rezistat să-şi vadă creaţia distrusă total, şi a scos la vedere publică planşele proiectului ce s-a dus pe Râul Târgului, secând bugetul local de peste două milioane de euro.

            Arhitecta ne-a precizat că acesta a fost modul ei, inedit, de a protesta vizavi de deciziile Executivului din primăria Câmpulung de a mai cheltui sume impresionante pentru refacerea unui proiect, scriptic, deja existent şi la care s-a muncit timp de aproape 20 de ani.

Aşa s-a ajuns ca metri pătraţi întregi de schiţe, planuri şi detalii tehnice să stea întinse pe o culme improvizată în inima Grădinii Publice „Merci”, iar ploaia să le transforme în imense planuri inutile, distrugându-le orice detaliu.

„De câţi metri pătraţi de proiect mai e nevoie pentru a se finaliza proiectul Kretzulescu? arh. Anca Cosa planse proiect Kretzulescu 10Răspuns: de 0mp.
Astăzi, am expus, pentru prima dată într-un spaţiu public, planşe din controversatul proiect Kretzulescu. Aproape 30 mp de planuri, reprezentând o foarte mică parte din proiect. Şi mi-am dat seama că e, de fapt, necunoscut. Atârnate pe sfoară, precum nişte banale rufe, planşele au fost plouate torenţial, în privirile trecătorilor… Într-adevăr, păcat de ele, dar cine mai avea nevoie? Se fac altele, la Bucureşti! Un manifest pentru a arăta însă, cât e de dramatică situaţia.
Cât trebuie să mai aşteptăm pentru oraşul acesta? Printre planşele stricate de ploaie era şi cea cu instalaţia electrică interioară a clădirii Băilor Kretzulescu. 1mp de hârtie acoperit cu informaţie, udat de o scurtă ploaie de vară. .. Dar clădirea stă neacoperită de aproape doi ani cu firele instalaţiei electrice trase prin tuburi ce s-au umplut cu apă. Asta nu doare?
Puţini ştiu că Autorizaţia de Construire a acestui proiect este valabilă până în noiembrie arh. Anca Cosa planse proiect Kretzulescu 52017 şi se mai poate prelungi, conform legii, încă un an. Doi ani de acum încolo putem deschide un nou şantier, în care să lucrăm noi, cei ce ne iubim oraşul! De ce nu pot lucra câmpulungenii? Proiectul a fost făcut de oameni din Câmpulung, arhitecţi şi mulţi ingineri, desene ulterior cosmetizate cu ştampile multe şi colorate de către firme ce s-au vândut de trei ori până acum, dar preferate din diferite interese. ..
Vreau să lucrez pentru oraşul meu, să fie mai frumos, să renască! Să-mi pot creşte copiii. Iniţiez o listă cu persoane care vor să muncească, legal, nu doar voluntariat, pentru oraşul lor. Iată adresa asociaţiei unde pot scrie cei interesaţi: corabiacuarhitectura@gmail.com.
Cu optimism, Anca Mihaela Coşa, arhitect din Câmpulung”.

De subliniat că planşele distruse de ploaie mai există şi la primăria Câmpulung, precum şi la alte instituţii, şi nu numai ca planşe, schiţe şi detalii pe kilometri de hârtie, ci şi în format electronic, undeva la circa 3.000 de fişiere.

Însă ceea ce s-a distrus cu adevărat a fost chiar proiectul Kretzulescu. Nu în acte, ci-n realitate. Un proiect de 41 milioane lei (aproape 10 milioane euro) ce s-a năruit din cauze ce rămân la pe moment total absurde. Cauze pe care nimeni nu le caută, în timp ce se văd doar noi oportunităţi de a se cheltui banul public pe … noi stocuri de hârtie.

[wzslider info=”true” lightbox=”true”]

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.