Confuzie în discuţii şi chiar în şcoli cu privire la rangul pe care-l poartă Câmpulung, fost Câmpulung Muscel, ca şi unitate administrativ teritorială.

Nu puţini sunt cei ce spun „oraşul Câmpulung”, „oraşul nostru”, „sunt în oraş”, „mă duc în oraş”. Din cei mulţi făcând parte chiar şi cei ce conduc municipiul, respectiv primarul Liviu Ţâroiu, consilieri locali, angajaţi cu funcţii în cadrul primăriei.

Şi totuşi, Câmpulung, este un municipiu. Un statut pe care şi l-a câştigat la puţin timp după Revoluţie, în data de 24 noiembrie 1994. În aceeaşi dată pierzând, totuşi, legal şi titulatura oficială de Câmpulung Muscel şi devenind simplu Câmpulung.

Şi, totuşi, mai mereu, municipiul Câmpulung este decăzut din drepturi la rang de oraş, mai nou şi-n cadrul orelor de curs unde elevii sunt învăţaţi că trăiesc în „oraşul Câmpulung” sau că „numele oraşului nostru este Câmpulung”. Nu este deloc corect, căci numele localităţii noastre este Câmpulung cu statul de municipiu, pentru că atunci, în 1994, a îndeplinit cerinţele legale de a deveni municipiu.

Şi este chiar păcat ca un copil de şcoală să nu ştie cel puţin că locuieşte în municipiul Câmpulung şi că în România există localităţi ce au statul de comună, oraş sau municipiu, ci nu numai „la ţară” şi „în oraş”.

2 COMENTARII

  1. Puteti fi numiti si metropola , ce se vede nu poate fi negat! Groaznic! Cat va ia sa scapati de cotetele dintre blocuri, dee mizerie? Cat va ia sa invatati sa aruncati gunoiul, sa intretineti spatiile verzi, si asa putine? Am inteles ca vin delegatii straine, nu va e jena sa-i primiti asa?

  2. E municipiu pentru taxe mai mari ! Daca e munincipiu de ce nu se elibereaza toate actele in Campulung si trebuie sa ne taram prin Pitesti ? Nu ia nimeni nicio masura ! Rusine

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.