„Tinerii și societatea din Câmpulung”

Mesajul d-lui Mircea Constantin Șcheau membru de onoare al Asociației Mișcarea Musceleană, promotor socio-cultural, cu ocazia Conferinței Naționale – Câmpulung, iulie 2016, „Soluții pentru dezvoltarea comunității”:

„Timpul şi informația reprezintă valutele forte ale societăţii antrenate într-o convulsie ce vaMircea Constantin Scheau conduce spre globalizare sau nu. Se modelează principiile vechi şi se nasc unele noi. Ciocnirea este inevitabilă – rezistenţa la schimbare îşi spune cuvântul !
Generaţiile luptă pentru supravieţuire. Efectele pot fi benefice dacă o parte dintre frământările pline de energie ale tinerilor vor fi canalizate spre o construcţie viabilă de cei care trebuie să dovedească maturitatea experienţei.
Societatea din Câmpulung Muscel este amprentată de particularităţi născute din tradiţii, poziţie geografică, istorie şi cultura de graniţă dintre două lumi – dincoace şi de dincolo de munţi. Altitudinea a născut oameni puternici, uneori poate prea taciturni dar… plini de voinţa de a reuşi, de a nu se pleca şi a nu se frânge în faţa greutăţilor.
Aceştia sunt cărunţii din Câmpulung şi tot aceştia …sunt tinerii din Câmpulung! Pământul rodeşte la fel! De societate depinde cum este îngrijită cultura.
Cu regretul că nu am putut de data aceasta să fiu prezent la evenimentul de debut al Asociației Mișcarea Musceleană din 20 iulie 2016 şi fără a dori să plictisesc prea mult, am speranţa că noua generaţie va face să prindă viaţă o parte din visele nădăjduite cu ochii deschişi de înaintaşi.
De voi… de noi… depinde ca cei care vorbesc de Câmpulung să o facă… murmurând cu admirație.

Cu mult drag,
Mircea Constantin Șcheau ”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.