Primăria municipiului Câmpulung a achiziţionat recent 70 de kit-uri de rechizite şcolare pentru cei 35 de copii aflaţi în situaţii de risc, din ciclul primar, care există cel puţin scriptic în prezentarea proiectului derulat la nivel de Câmpulung privind dezvoltarea socială şi economică a persoanelor defavorizate din zona de Nord a municipiului.

Copii ce, în cadrul proiectului, vor beneficia şi de o masă caldă în programul „şcoală după şcoală”, ce se derulează şi pe perioada vacanţelor.

Copiii vor mai primi kit-uri gratuite de igienă şi sprijin în efectuarea temelor, vor învăţa o limbă străină şi vor beneficia de consiliere personală şi de familie, vor putea primi subvenţii şi tabere gratuite în funcţie de notele obţinute la şcoală şi vor beneficia de analize gratuite în fiecare an de proiect.

            În ciuda faptului că pachetul de beneficii oferit este unul foarte atractiv, nici până la ora actuală nu s-a reuşit să se adune numărul de 35 de copii, care să fie încadraţi în proiect şi care să beneficieze de numeroasele avantaje plătite cu bani grei din fondurile europene.

„Schimbă-ţi viitorul! Dezvoltarea socială şi economică a persoanelor defavorizate din zona de Nord a Municipiului Câmpulung” este un proiect încadrat în Programul Operaţional Capital Uman, fiind cofinanţat din Fondul Social European. Fiind vorba de sprijinirea persoanelor aflate în risc de sărăcie şi excluziune socială din comunităţile marginalizate (non-roma) din municipiu.

Valoarea totală a cheltuielilor eligibile pentru proiectul care va fi derulat pe o perioadă de 34 de luni, în perioada august 2017 – iunie 2020, este de 16.867.983,53 lei (aproape 4 milioane de euro). Sumă repartizată pe cei cinci parteneri ai proiectului în funcție de activitățile asumate în cadrul proiectului, astfel:

Beneficiar, în calitate de „Partener 1” – Municipiul Câmpulung – 8.084.747,34 lei

„Partener 2” – SC Agrafics Communication SRL – 4.223.469,58 lei

„Partener 3” – SC Profi Jobs Consulting SRL – 3.748.512,03 lei

„Partener 4” – Serviciul Public de Asistenţă Socială Câmpulung – 2.029.658,02 lei

„Partener 5” – Şcoala Gimnazială „C.D. Aricescu”, fostă nr. 2 – 781.596,56 lei

Totodată, în cadrul proiectului, cinci persoane din cadrul Administraţiei Publice Locale au un spor salarial de 25%, ca parte a echipei de proiect: primarul Liviu Ţâroiu, directorul executiv Violeta Iarca, consilier superior Ramona Simion (care va fi înlocuită în cazul în care o să ia examenul pentru postul de secretar al municipiului), inspectorul superior I Iuliana Ungureanu şi Cătălin Bădiţa, directorul executiv al Serviciului Public de Asistență Socială.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.