Subiectul: „Doar împreună putem rezolva problemele Câmpulungului!” nu e de interes pentru actualii aleşi locali

Miercurea ce a trecut, Grupul de Dialog Civic Muscelean a susţinut o conferinţă în sala Societatea Civila isi spune cuvantul (7)mare a primăriei Câmpulung, la care au participat circa o sută de persoane ce au arătat, în acest fel, că sunt interesate de soarta municipiului.

Întâlnirea desfăşurată sub motto-ul „Doar împreună putem rezolva problemele Câmpulungului!”, a avut la bază iniţiativa Grupului de Dialog Civic Muscelean, şi reprezentat de Alexandru Mihăilă, Ioan Virgil Stuparu, Ştefan Grigorescu şi Anca Socolovschi, şi a fost moderată de Adina Oprescu.

O sinteză a evenimentului a fost făcută de Mihail Oprescu, câmpulungeanul cunoscut ca „omul dronă”.

 „Astăzi (n. red. 20 aprilie 2016) cei care au dorit să participe la conferinţa cu tema  – Strategia de Dezvoltare Urbană a MunicipiuluiSocietatea Civila isi spune cuvantul (6) Câmpulung, au fost în sală. Simpla prezenţă a dovedit că le pasă de soarta oraşului. Am tot respectul faţă de cei implicaţi politic care şi-au asumat prezenţa în faţa muscelenilor nemulţumiţi. Participanţii sub 40 ani au fost aproximativ 5-7 % din cei prezenţi.

Oraşul Câmpulung are nevoie de o Strategie de dezvoltare urbană pentru ca proiectele cu fonduri UE să poate fi aprobate. Fără această strategie, se pierd multe puncte de calificare, conform spuselor unui expert în accesarea de fonduri europene.

Soluţia ar fi aprobarea în ultima şedinţă de Consiliu local a necesităţii acestei strategii de dezvoltare, ea urmând a fi elaborată de experţi ulterior.Societatea Civila isi spune cuvantul (10)

Cei care au încercat în sală să facă politică proprie, de partid ori de grup de interese au eşuat lamentabil. A fost vorba de o problemă simplă cu soluţie simplă. Depinde doar de bun simţ. Rămâne să vedem dacă mesajul a ajuns la cei din administraţia locală, la cei care pot lua o decizie favorabilă în acest demers de dezvoltare a oraşului Câmpulung.

Musceleni, e momentul să priviţi în ochi pe cei care v-au condus, dar şi pe cei care vă cer votul….e trenul de dezvoltare a oraşului până în 2020!”, a fost ceea ce Mihail Oprescu a scris pe profilul său de Facebook.

Este de precizat că Grupul de Dialog Civic Muscelean a redactat un proiect de hotărâre privind elaborarea unei Strategii Integrate de Dezvoltare Urbană a Municipiului Câmpulung – Muscel, proiect ce se doreşte a ajunge pe masa plenului aleşilor locali în şedinţa ordinară din luna în curs.  Societatea Civila isi spune cuvantul (8)

Printre cei prezenţi la conferinţă au fost consilierul judeţean Gheorghe Sârbu, reprezentanţii Asociaţiei „Salvaţi Muscelul”, Ion Lucaciuc, Alexandru Hubert, şi alte câteva persoane interesate de soarta Câmpulungului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.