Organizator: “Trofeul Câmpulung Muscel 2023 s-a transformat într-o tragedie!”

UPDATE – ORA 19.13 – Victima implicată în incidentul auto de la etapa de la Câmpulung la Viteză în Coastă și-a pierdut viața. 
Având în vedere acest nefericit eveniment, organizatorii, în acord cu Federația Română de Automobilism Sportiv, au decis anularea competiției de duminică, 22 octombrie.
Federația Română de Automobilism Sportiv a deschis o anchetă pentru a stabili cauzele exacte ale producerii accidentului.
Bărbatul care a fost lovit de o mașină de curse într-un loc interzis accesului public nu a mai fost transportat la București. 
După ce a plecat stabilizat de la Spitalul Municipal Câmpulung, pe drumul spre stadion, unde era așteptat de elicopterul SMURD, starea victimei s-a agravat. 
În ciuda eforturilor depuse la fața locului de către personalul medical de a-l resuscita, timp de peste 45 de minute, bărbatul nu a mai putut fi salvat.
Vă reamintim că în a treia manșă de antrenamente, într-un viraj de stânga, Claudiu Ciucă, pilotul cu numărul de concurs 83, a părăsit carosabilul și mașina de concurs a intrat într-o zonă interzisă publicului, oprindu-se într-o altă mașină, parcată pe un drum secundar, accidentând un spectator care nu a respectat indicațiile de securitate și a rămas totuși în acea zonă. Zona era semnalizată „Interzis Spectatori” și balizată.
“Din nefericire, ceea ce trebuia să fie o sărbătoare automobilistică – Trofeul Câmpulung Muscel 2023 – s-a transformat într-o tragedie. Suntem consternați, dar în același timp solidari în primul rând cu familia greu încercată. Este un eveniment care ne marchează pe toți.
Din punctul nostru de vedere totul a fost organizat așa cum trebuie, atât pe parte organizatorică, cât și pe parte de dispozitiv de securitate. Au fost făcute toate demersurile, au fost luate toate avizele, oamenii au fost instruiți și plasați în locurile unde era nevoie. Din informațiile pe care le avem în acest moment a fost, practic, o nerespectare a dispozițiilor forțelor de ordine. 
Suntem cu toții afectați, gândurile noastre se îndreaptă în primul rând către familia greu încercată. În acest sens, noi, ca organizatori, împreună cu Federația Română de Automobilism Sportiv și conducerea cursei, am luat decizia să anulăm competiția” – Iulian Nicolaescu, președinte club organizator al Trofeului Câmpulung Muscel 2023.

Ştirea iniţială – ORA: 18.30 Ajunşi pe Stadionul Municipal Câmpulung, salvatorii de pe elicopterul SMURD nu au mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbatul accidentat pe traseul Campionatului Național de Viteză în Coastă, ce se desfăşoară în aceste zile în zona Lereşti-Voina. 

Stabilizat de cadrele medicale de la Spitalul Municipal Câmpulung, bărbatul era pregătit pentru a fi transferat în capitală.

La puţin timp după ce a fost preluat de echipajul de salvatori de la SMURD pacientul, în vârstă de 36 ani, a intrat în stop cardio – respirator. După mai bine de 45 de minute de încercări de resuscitare, cadrele medicale de pe SMURD nu au putut decât să declare decesul bărbatului.

Vă reamintim că în a treia manșă de antrenamente, într-un viraj de stânga, Claudiu Ciucă, pilotul cu numărul de concurs 83, a frânat târziu și mașina a intrat într-o zonă interzisă publicului.
Mașina de concurs s-a oprit într-o altă mașină care era parcată la aproximativ 30-40 de metri de axa drumului, accidentând un spectator care NU a respectat indicațiile de securitate și a rămas totuși în acea zonă.

Este primul incident auto în care este implicat un spectator în cele 12 ediții ale competiției organizate la Câmpulung, pe traseul Lerești-Voina.
Organizatorii reiterează apelul către publicul spectator să respecte întocmai indicațiile de securitate, având în vedere că sportul automobilistic poate periculos și nerespectarea indicațiilor personalului de securitate îi poate pune în situații grave.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.