Consilierii locali nu au fost în unanimitate de acord cu „închirierea prin licitaţie publică a spaţiilor CI şi C5 situate în municipiului Câmpulung, str. Negru Vodă, nr. 127 – zona Romarta”. Motiv care în mod normal ar duce la demolarea acestora, deşi primarul Liviu Ţâroiu doreşte cu totul altceva. Mai ales că, înainte de a pune proiectul de hotărâre în faţa aleşilor locali, primarul Ţâroiu lansase, ilegal, anunţul de licitaţie într-un ziar local.

După unele voci, vor dispărea spaţiile destinate fostei staţii de maxi – taxi, dar rămâne spaţiul unde este florăria (deţinută de cumnatul fostului primar George Bălan).

Cert fiind că, încă de la bun început construcţia a ridicat multe semne de întrebare, mai ales că s-a făcut o concesiune a terenului pentru o firmă, care mai apoi a închiriat spaţiile unor alte firme. Pe scurt o întreagă poveste cu mari suspiciuni de ilegalitate în condiţiile în care legea spune clar că un teren public concesionat sau închiriat nu poate să fie subînchiriat.

Concret, proiectul de hotărâre cu privire la scoaterea la licitaţie a spaţiilor CI şi C5 nu a fost aprobat, ceea ce ar trebui să ducă la demolarea fostei staţii de maxi – taxi din centrul municipiului.

„Eu, v-aş aduce aminte că înainte cu două luni, când s-a discutat de trecerea în proprietatea primăriei a acestor construcţii temporare s-a avut în vedere şi posibilitatea dărâmării lor, pentru că ele nu intră în noul plan de sistematizare al noului centru al municipiului. După două luni, lucrurile au evoluat şi trebuie neapărat să le supunem închirierii pentru încă un an. Vă propun, domnilor colegi, în unanimitate, să nu fim de acord cu acest lucru. Motivaţia pentru care ele au fost construite nu mai există. Ele au fost construite pentru anumite motivaţii, care nu mai există, chiar dacă au trecut în proprietatea primăriei. Sunt extrem de urâte şi nu sunt deloc întreţinute. Şi mă întreb cine o să facă ceva numai pentru un an de prelungire a contractelor de închiriere?

Cel mai important motiv este disconfortul pe care îl creează proprietarilor din blocul de la Romarta. Nu în ultimul rând chiria este circa de circa o sută de euro pe bucată. Asta ar însemna că pentru tot ceea ce este acolo s-ar încasa două – trei sute de euro pentru o construcţie insalubră, care creează disconfort locuitorilor din zonă. Pe când la Piaţa Vişoi s-ar încasa de multe ori mai mult. Cer să nu prelungim contractele de închiriere pentru aceste construcţii!”, a precizat consilierul Nicolae Dumitrescu.

„Sunteţi dezinformat! Nu a existat nici o solicitare din partea locatarilor blocului respectiv. Staţia de acolo se va desfiinţa. Ceea ce este staţie efectiv. Vor rămâne module independente, doar modulele noastre. Până nu reluăm modernizarea zonei respective sunt de părere că cele două chioşcuri de flori nu sunt urâte. Părerea mea!”, a precizat primarul Liviu Ţâroiu.

„De trei luni de zile, acei oameni stau acolo ilegal!”, a precizat şi consilierul local Ionel State.

 Proiectul de hotărâre nu a trecut de votul plenului Consiliului Local primind 7 voturi împotrivă şi o abţinere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.