Şobolanii care bântuie Câmpulungul sunt … „fantome” din Cimitirul Grui!

Mai mult neoficial am reuşit să  aflăm că şobolanii care au creat dureri de cap şefilor gunoiadministraţiei publice locale câmpulungene cresc şi îşi au cuiburile în spaţii private, astfel încât municipalitate este la numai un pas de a face deturnare de fonduri în cazul în care intervine pentru a-i extermina. O soluţie de criză s-a găsit şi sunt vânaţi cei ce ies la plimbare pe domeniul public. Totodată se are în vedere curăţarea şi izolarea fostelor canale ale vechilor centrale termice de cartier.

Potrivit celor care au tot căutat care este zona cea mai populată de şobolani la nivel de Câmpulung, se pare că în Catierul Grui armata de rozătoare ce bântuie pe străzi, chiar şi ziua în amiaza mare, îşi are „capitala” în Cimitirul din Cartier, zonă privată ce aparţine de parohia locului, putând fi astfel numiţi şobolani „fantomă”. Mai ales că cele mai multe dintre sesizări provin de la locuitorii ce trec pe lângă ghena de gunoi din apropierea Cimitirului.

De asemenea alte locuri populare de şobolani sunt garajele, dar şi subsolurile blocurilor. Degaraje altfel, tot zone private, unde primăria nu poate interveni pe banul public, ci numai proprietarii pot contracta o firmă autorizată pentru a se face curăţenia necesară.

În acelaşi timp, cei doi viceprimari ai municipiului au luat în calcul şi instituirea unei noi taxe speciale de deratizare, dezinfecţie şi dezinsecţie, lucru pentru care este nevoie nu numai de votul Consiliului Local, ci şi de întocmirea unui regulament, dar şi de o consultare publică a câmpulungenilor.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.