Una dinte firmele ce anul trecut a fost pe val la atribuţii directe pentru diverse lucrări pe banul public a fost cea deţinută de Ion Badea, un apropiat al primarului Liviu Ţâroiu care a prins şi un contract cu o valoare de 135 mii lei, pentru a face nişte şanţuri din beton pe Calea Târgoviştei, din Câmpulung.

Numai că, după un an şi ceva de la executarea lucrărilor respective, vine Curtea de Conturi şi constată că „s-a plătit nelegal către SC Badea SRL Câmpulung, suma de 6.416 Iei, reprezentând contravaloarea lucrărilor acceptate la plată şi decontate dar neexecutate la obiectivul de investiţii – Şanţ din beton pe str. Calea Târgoviştei. (…) Întinderea prejudiciului adus bugetului local, prin plăţile nelegale efectuate, operaţiune din care a rezultat că valoarea certă a acestuia este de 7.186 lei (6.416 lei plăţi nelegale, pentru care s-au calculat majorări de întârziere aferente, în valoare de 770 lei).

Totodată „Ordonatorul principal de credite al UATM Câmpulung va lua toate măsurile prevăzute de lege care să asigure recuperarea prejudiciului stabilit în timpul misiunii de audit financiar la nivelul sumei de 7.186 lei, din care 6.416 lei reprezintă contravaloarea lucrărilor acceptate la plată şi decontate, dar neexecutate la obiectivul de investiţii „Şanţ din beton pe str. Calea Târgoviştei. 770 lei majorări de întârziere aferente, care vor fi actualizate până la data recuperării integrale a debitului. Termen de realizare  31.01.2018.”, este decizia auditorilor de la Camera de Conturi Argeş.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.