Joi, 21 iunie a.c., o adolescenta de 16 ani, care se ducea spre Colegiul Tehnic, a fost atacată în plină stradă, ziua în amiaza mare.

Iulian G., de 32 ani, din Valea Marea Pravăţ, sat Nămăieşti, ce „defila” nestingherit, „călare” pe un atelaj, prin municipiul Câmpulung, a văzut o minoră singură pe o stradă mai lăturalnică. A urmărit-o ceva vreme, până ce adolescenta a ajuns în zona podului de la Gardă (Podul Uzinii) şi atunci bărbatul s-a năpustit pur şi simplu asupra ei punând-o la pământ şi încercând să o violeze.

Minora a început să ţipe şi un bărbat ce se afla în vizită la părinţi a intervenit imediat pentru a o ajuta.

Poliţiştii au reuşit să pună mâna pe atacator, care a fost reţinut pentru 24 de ore.

Astăzi, vineri, 22 iunie a.c., bărbatul a fost prezentat instanţei de judecată din cadrul Judecătoriei Câmpulung cu propunere de arestare preventivă, după ce a fost audiat de procuror. În faţa căruia şi-a recunoscut fapta şi a menţionat că îi pare rău.

La Parchet, atacatorul a fost însoţit de un întreg „alai” de rude. Bărbatul fiind cunoscut oamenilor legii dintr-un dosar mai vechi de furt.

Instanţa a fost de acord cu propunerea procurorului de arestare a atacatorului pentru o perioadă 30 de zile.

“Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung. În baza art. 202 al.1 şi 3 C.P.P., art. 226 al.1 C.P.P. rap. la art. 223 al.2 C.P.P. dispune arestarea preventivă a inculpatului G.I., pe o durată de 30 de zile, de la 22 iunie 2018, orele 15.00, la 21 iulie 2018 inclusiv. Respinge cererea formulată de inculpat privind dispunerea măsurii arestului la domiciliu sau a controlului judiciar faţă de acesta.”, se arată în hotărârea instanţei de judecată.

Cert este că, din câte se vede, căruţele care zilnic blochează traficul pe străzile municipiului Câmpulung nu deranjează pe nimeni… până ce nu se întâmplă o nenorocire.

Poate acum, poliţiştii locali devin puţin mai vigilenţi şi pun în aplicare respectarea legilor în vigoare, legi şi regulamente care se referă şi la circulaţia căruţelor prin cartierele şi pe străzile câmpulungene.

Potrivit HCL nr. 62 din 26.05.2005, la Câmpulung se prevede clar un traseu pe care căruţele trebuie să îl respecte.

Culmea fiind că în municipiu există şi camere de supraveghere care, însă, nu funcţionează toate, deşi în sistemul de supraveghere video s-au băgat sume enorme.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.