Fotografiile realizate la finele săptămânii trecute în zona Barajului Râuşor, din zona Lereşti – Voina, evidenţiază reala problemă a iernilor fără zăpadă şi a lipsei ploilor, precum şi dezastrul ecologic adus de defrişări, dar şi de apariţia microhidrocentralelor.

Barajul Râuşor este amplasat imediat în aval de confluenţa pârâului Râuşor cu Râul Târgului, râu care izvorăşte din Munţii Iezer-Păpuşa. Stăvilarul este situat la 7,5 kilometri distanţă de localitatea musceleană Lereşti şi la 14 kilometri de municipiul Câmpulung.

Barajul Râuşor are un volum de 68 milioane mc.

Din Barajul Râuşor se face alimentarea cu apă potabilă şi industrială, cu un debit de 2.5m³/s, a municipiului Câmpulung, fiind şi rezervă de apă pentru marii consumatori din aval, respectiv: Piteşti şi Bucureşti. De asemenea asigură producerea de energie electrică prin centralele de pe raza comunei Lereşti cu o putere instalată de 19 MW şi Voineşti cu o putere instalată de 5.5 MW.

Potrivit reprezentaţilor Administraţiei Bazinale de Apă Argeş – Vedea, la ora actuală nu există o problemă privind furnizarea de apă către agenţii economici ce distribuie apă potabilă către populaţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.