Scăpat din Clubul Groazei! În ultimele 30 de zile, câmpulungeanul Gogu Frătoaica a trecut prin chinuri groaznice

„Îmi vine să urlu de durere și neputință în fața durerii fratelui meu, atât de puternic!”

marius fratoaica 3Singurul câmpulungean get beget, care a fost rănit în incendiul din clubul bucureştean „Colectiv”, Marius (Gogu) Frătoaica, este încă internat într-un spital din Bergen, Norvegia, şi se recuperează pas cu pas, fiindu-i alături soţia şi sora, în timp ce restul familiei de abia îl aşteaptă acasă.
„O lună de zile… 60 de morți și alte zeci în spitale. O lună de când nu mai știu că este noapte sau zi, în care nu mă pot gândi decât la el … fratele meu, puternic, sportiv, optimist așa cum îl știe toată lumea.
Dar oare cât de puternic poţi fii când de o lună treci prin niște chinuri greu de imaginat (nici cei mai puternici oameni cred că n-ar suporta să vadă poze cu el din primele zile, și nici chiar de acum), o lună în care a fost supus mai multor intervenţii chirurgicale (dintre care una de 7 ore jumătate), o lună în care i s-au administrat morfină și anestezii aproape zilnic. O lună în care am tremurat pe la toate ușile spitalului din țară, în speranța de a mai află ceva (când totul se schimba de la o ora la altă), împreună cu alții la fel de greu încercați (sau mai greu) ca și mine.
Am tremurat apoi, într-o țară străină la 3000 km de casă (lăsându-mi copilul de 10 ani cu piciorul în ghips în grijă prietenilor, părinții bătrâni și bolnavi, îngrijorați de fiul lor, job-ul, soţul, etc., nimic nu mai contează), am tremurat în fiecare moment în care el zăcea inconștient, făcea febră (o săptămână a avut temperatura 39,7 – 40, deși i se dădeau 3 antibiotice diferite o dată), o lună în care i-am dat mâncare și apă cu paiul, apoi cu lingurița, i-am șters sudoarea , etc. O lună în care de multe ori i-am văzut teama din ochi.marius fratoaica 4
O lună în care am văzut soțiile frângându-şi mâinile de durere pentru soții lor, dormind pe scaun lânga soții lor, la mii de km de casă și copiii lor, îmbrăcate zile în şir în hainele soților, doar pentru a-i simți mai aproape, pentru că de multe ori îi vedeam doar prin geam. Da,am văzut dragoste adevărată!
De ce?? Toate astea de ce trebuie să le trăim noi? Pentru că am ales să trăim în țară asta?! Pentru ca niște tineri frumoși, deștepți, cu viitorul în față au ales să se distreze într-un club într-o zi de weekend?!
Îmi vine să urlu de durere și neputință în fața durerii fratelui meu ,,atât de puternic”.
Da, este puternic pentru că își dorește să trăiască, şi-a dorit să iasă din club, și a luptat să iasă, acum își dorește să se recupereze, și luptă!! Știți cum mișcă degetele pentru a le recupera? Până îi iese sângele printre ele, prin multe straturi de pansament… dar este puternic!!!
Mă simt neputincioasă fată de părinții celor care au murit (cu care am împărțit zile și nopți în șir la ușile spitalului în Bucureşti) părinți care si-au condus copiii la moarte cu o demnitate de neimaginat (familia Gabriela Istrate, Fam lui Mavi, etc) .
marius fratoaicaO lună din care nu ştiu dacă mai am puterea să ies, să fiu ceea ce am fost odată … sau poate ceea ce nu te omoară te întăreşte.
O lună în care răspundeam zeci de mesaje că, el, este ok, pentru că nu mai aveam puterea de a spune nimic, și pentru că era bine în comparație cu alții.
Și vor mai urma multe luni grele și costisitoare.
Până când, și pentru ce toate astea? Cine suportă traumele lui și ale familiei mele? Numai Dumnezeu știe! Pentru că numai El ne-a ajutat, și oamenii buni pe care ni i-a scos în cale, și cărora le mulțumesc! Atât!
Și da, puteți face un articol de presă din asta! Nu-mi mai pasă! Vreau doar să nu uităm ceea ce s-a întâmplat,și nu trebuia să se întâmple!”, a scris Corina, sora lui Marius pe un site de socializare.
ZiarExclusiv, ca toţi cei îl cunosc sau poate nu, îi doresc lui Marius însănătoşire grabnică şi multă putere pentru a se recupera şi psihic, nu numai fizic!

2 COMENTARII

 1. Nu-i suport pe porcii astia de la A3 dar asta nu are legatura cu subiectul. Este un video-clip care arata suferinta si nenorocirea care s-a abatut asupra unor oameni, printre care puteam foarte bine sa fiu si eu, din CAUZA LACOMIEI, CORUPTIEI, a NESIMTIRII si a INDOLENTEI altor oameni platiti din veniturile noastre sa vegheze ca asa ceva sa nu se intample. Din pacate uitam repede. Ultima imagine nu aia cu rahatul de Gadea aia cu parintele ala care spune ca a ramas cu un numar este absolut devastatoare. Trebuie sa schimbam ceva astfel incat lucruri de genul asta sa nu se mai intample. NICIODATA

  https://www.youtube.com/watch?v=1L0GLyWTo08&feature=share

 2. Vinovatii principali sunt cei 2 pusti care au montat artificiile dintre care unul a iesit afara (pentru ca nu-i placea muzica) pe timpul cand celalat a declansat aprinderea lor. “Artificierii” sunt vinovati si pentru ca au montat in plan aproape orizontal artificiile care conform instructiunilor tiparite(este adevarat in limba bulgara) trebuiau montate in plan vertical caz in care scanteiile ajungeau la circa 3 m inaltime; in plan orizontal scanteile au ajuns la o distanta mai mare aprinzand buretele de pe stalp. Artificiile au fost indreptate spre stalpul izolat cu burete o alta mare greseala.
  Organizatorii specatacolului au gresit cand au aprobat focul de artificii in spatiul inchis si supra aglomerat al clubului si nu au luat nici o masura de protectie in caz de incendiu nu au fost pompieri de fata si nici macar nu au avut stingatoare performante asezate langa scena(au incercat sa stinga focul cu un stingator auto al carui jet nu ajungea la inaltimea focului).
  Proprietarii clubului au gresit cand au folosit buretele inflamabil este adevarat foarte ieftin pentru izolarea tavanului si a stalpilor si au aprobat prin contract folosirea focului de artificii(nu stiu exact ce contine contractul dar se pare ca a fost publicat pe net). Trebuia realizata macar inca o usa de siguranta pentru caz de incendiu si usile trebuiau sa se deschida spre exterior. Daca erau mai multe usi de evacuare numarul mortilor si al ranitilor ar fi fost mult mai mic.
  Ventilatia spatiului clubului era defectuoasa mai ales in cazul unui numar mare de persoane. Inchirierea gratis in cazul unui numar mare de persoane (pentru cresterea consumatiei la bar) favoriza producerea de accidente din cauza supra aglomeratiei, clubul fiind autorizat numai pentru max.80 de persoane. Se poate vedea filmul si fotografii facute inainte de accident cu scena si jetul de scantei de la artificii indreptat spre stalpul izolat cu burete. Setul 1 de artificii a fost mai slab, scanteile nu au ajuns la stalp dar setul 2 a produs dezastrul; daca si setul 2 era acelasi model cu primul nu se intampla nimic. Daca cei de pe scena ar fi observat ca scanteile ajung la stalp trebuiau sa loveasca tubul de artificii cu piciorul sau chitara pentru a devia jetul .
  Principalii vinovati sunt cei 2 care au manevrat artificiile !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.