Mai sunt doar câteva zile şi un nou magazin chinezesc se deschide la Câmpulung Muscel.

Timp de câteva luni s-a tot lucrat la reamenajarea fostei Pieţe Vişoi şi la transformarea ei într-un magazin chinezesc. Totul în spatele unei vechi firme gigant ce aparţine foştilor chiriaşi ai spaţiului, care au intrat în insolvenţă şi au rămas la primărie cu o datorie astronomică.

Revenind la firma patronată de asiatici (SC XU SHENG COMINPEX SRL – Balş), aceştia au concesionat fosta piaţă de cartier, de la primăria Câmpulung, pentru o redevenţă lunară de 24.000 lei, sumă de care au fost scutiţi pentru o perioadă de şase luni de zile, pentru reamenajarea spaţiului în vederea deschiderii unui depozit cu articole chinezeşti. Şi despre care se aude că vor mai avea scutiri privind scăderea reamenajărilor făcute.

Din ce se poate vedea, chiar la faţa locului, fosta piaţă o să fie un magazin în care se vor vinde tot felul de produse „Made in China”, un nou magazin ce a băgat în sperieţi pe mai toţi comercianţii din întreaga zonă limitrofă fostei pieţe, de la Rotunda până la Turn.

Ba mai mult, nu puţini vorbesc de faptul că o bună parte din spaţiul destinat strict pentru uz comercial, conform contractului de concesiune, o să fie transformat în locuinţe pentru investitorii chinezi veniţi la Câmpulung.

Concluzia, la Câmpulung apare nu o nouă fabrică, nu apar investiţii serioase care să dezvolte zona, ci doar comercianţi chinezi ce nu vor face altceva decât să îngroape zici de mici afaceri locale, precum magazinele de cartier.

De subliniat fiind şi faptul că, angajaţii ANAF – Antifraudă vor trebui să-şi deschidă un punct de lucru la Câmpulung pentru a putea avea sub control întreaga activitate a noilor comercianţi, asta dacă este să avem ca exemplu magazinul chinezesc din „Big”, unde se ştie bine că neeliberarea bonurilor fiscale este o practică.

Mai mult de atât, SC Naomi Vidal 2001, firma ce a avut concesionată fosta Piaţă Vişoi, tot de la primăria Câmpulung, şi care actual se află în lichidare, are o datorie de 2.350.000 lei la bugetul municipiului Câmpulung. Firmă patronată de aceeaşi familie despre care se tot vorbeşte că se află şi în spatele chinezilor veniţi din Balş să facă afaceri la Câmpulung.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.