După achiziţionarea unei staţii de monitorizare a calităţii aerului, primarul Liviu Ţâroiu a fost de acord cu achiziţionarea unei aparaturi pentru măsurarea câmpului electromagnetic generat de surse de frecvență joasă sau înaltă, precum: stațiile radio/TV, GSM, UMTS, WiFi, WiMax sau alte echipamente de emisie-recepție.

Prima „ţintă” supusă măsurătorilor intensităţii câmpului electromagnetic este zona centrală, mai exact fiind vorba de monitorizarea undelor provenite de la antenele de pe Hotelul Muscelul.

Totul în condiţiile în care ANCOM face măsurători în Bucureşti şi alte 35 de localităţi, prin senzori ficşi şi echipamente mobile. Municipiul Câmpulung existând pe harta ANCOM cu măsurători ale radiaţilor electromagnetice neactualizate de la începutul anului 2017.

Interesant este că, totuşi, rezultatele monitorizărilor nu au fost făcute publice, neapărând nici măcar pe site-ul oficial al principalei instituţii publice locale, respectiv primăria Câmpulung.

Deşi primarul Ţâroiu a precizat că rezultatele sunt bune şi se dau publicităţii numai în cazul în care există probleme.

Cu alte cuvinte, câmpulungenii pot dormi liniştiţi că primăria veghează asupra sănătăţii lor şi îi anunţă în cazul în care aerul este poluat, iar radiaţiile electromagnetice le pot cauza probleme.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.